voetbalzone

'Manchester City denkt aan opvallende rentree Rusnák'

Bart Kruyt01 mei 2015, 14:18
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2015, 14:18
Advertentie

Krijgt Albert Rusnák toch nog een kans om door te breken bij Manchester City? Het zou bijzonder opmerkelijk zijn, maar het is niet ondenkbaar. De aanvallende middenvelder speelde in de eerste seizoenshelft op huurbasis voor SC Cambuur en werd in januari verkocht aan FC Groningen, maar volgens de Daily Mail denkt City erover na om de Slowaak binnenkort terug te kopen.

voetbalzone

City moet volgend seizoen meer 'homegrown' spelers in de selectie hebben en hoewel Rusnák werd geboren in Slowakije, voldoet hij aan de eisen voor een 'homegrown' speler. De technicus vertrok immers al op jonge leeftijd naar Engeland en genoot een deel van zijn opleiding bij City. Een doorbraak in het eerste elftal zat er echter niet in en in de zomer vertrok Rusnák naar Nederland.

Na een goed eerste halfjaar bij Cambuur werd de dribbelaar verkocht aan Groningen, waarmee hij zondag de bekerfinale tegen PEC Zwolle speelt. Volgens de Daily Mail zal er een scout van City in De Kuip zitten, om de middenvelder te bekijken. Rusnák speelde tot dusver veertien competitieduels voor Groningen en ligt nog tot de zomer van 2018 vast.

Bezig met laden …