voetbalzone

Manchester City en Bayern gaan spreken over ruil tussen twee grote namen

Bart DHanis14 jul 2023, 16:22
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 16:22
Advertentie

Waar Kyle Walker voor een overstap van Manchester City naar Bayern München staat, lijkt Benjamin Pavard de omgekeerde weg te gaan bewandelen, zo weet transfermarktexpert Fabrizio Romano vrijdag te melden. Pavard en City zijn al in vergevorderde onderhandelingen, maar een akkoord is nog niet bereikt. City en Bayern gaan volgens de Italiaanse journalist spoedig om de tafel om de twee transfers te bespreken.

Eerder op vrijdag meldde Sky Sport Germany al dat de Zuid-Duitse club een mondeling akkoord bereikt had met Walker. Als Walker inderdaad de overstap van Engeland naar Beieren maakt, dan moet City op zoek gaan naar een vervanger. Pep Guardiola en zijn team zijn in die zoektocht dus uitgekomen bij datzelfde Bayern. Of er sprake gaat zijn van een ruildeal tussen de twee clubs, is nog niet bekend.

Het nieuws over Pavard lijkt in ieder geval goed nieuws voor Noussair Mazraoui. Nadat João Cancelo deze zomer terugkeert naar City van een uitleenbeurt, lijkt het erop dat Pavard ook gaat vertrekken bij der Rekordmeister. De geruchten dat de Fransman ontevreden was over zijn speeltijd in Duitsland hingen echter al langer in de lucht. Ook werd hij in het verleden vaak aan Liverpool gelinkt.

Pavard begon zijn carrière bij het Franse Lille OSC. In 2016 werd hij daar door VfB Stuttgart weggehaald. De Duitse club betaalde 5 miljoen euro voor zijn diensten. Drie jaar later maakte hij de overstap naar München, waar zijn toenmalige werkgever maar liefst 35 miljoen euro aan overhield. Het beroemdste moment uit zijn loopbaan kende hij in 2018. Toen hij in de kwartfinale van het WK in Rusland de bal uit de volley hard in de bovenhoek volleerde. Frankrijk versloeg die wedstrijd Argentinië met 4-3.

Bezig met laden …