voetbalzone

Manchester City en Fiorentina akkoord over transfer Jovetic

Erik van Dam18 jul 2013, 20:49
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2013, 20:49
Advertentie

Stevan Jovetic laat Fiorentina na vijf seizoenen achter zich. La Viola heeft namelijk met Manchester City een akkoord bereikt over een transfersom voor de 23-jarige aanvaller. Naar verluidt betalen de Engelsen 26 miljoen euro voor de Montenegrijn. Vermoedelijk hoeft Jovetic er nu alleen nog zelf uit te komen met de club uit de Eastlands. Hij wordt dan na Jesús Navas, Fernandinho en Álvaro Negredo de vierde zomeraankoop van Manchester City.

/

Door de transfer van Jovetic komt er een einde aan een jarenlange geruchtenstroom rond zijn persoon. In de afgelopen weken werd JoJo bijvoorbeeld gelinkt aan onder meer Atlético Madrid, AC Milan, Manchester United, Napoli en Juventus. Vooral laatstgenoemde club leek concreet in de markt te zijn voor de voorhoedespeler, maar aan de vraagprijs van dertig miljoen euro kon of wilde de landskampioen niet voldoen. Met the Citizens heeft Fiorentina nu dus wél overeenstemming bereikt. De transfer kan door variabelen nog tot dertig miljoen oplopen, melden de sportmedia.

Jovetic, die nu nog tot de zomer van 2016 onder contract staat in Florence, kan in Engeland naar verluidt 150.000 euro per week verdienen. De 24-voudig international, 10 doelpunten, maakte voor Fiorentina 35 doelpunten in de Serie A. Hij pakte er echter nooit een prijs. De Montegrijns Speler van het Jaar van 2009 hoopt dat bij City wel te kunnen doen. Jovetic speelde eerder bij Partizan Belgrado, alvorens hij in de zomer van 2008 voor circa 8 miljoen euro de overstap maakte naar Italië.

Bezig met laden …