voetbalzone

‘Manchester City gaat voor ‘double deadline-day deal’ van 55 miljoen’

Daniel Cabot Kerkdijk30 jan 2014, 23:00
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2014, 23:00
Advertentie

De fans van Manchester City maken zich op voor spannende slotdag van de winterse transfermarkt. Vrijwel alle Britse media berichten vrijdag over de onderhandelingen tussen the Citizens en FC Porto over Eliaquim Mangala en Fernando. Met een eventuele transfer van het tweetal naar het Etihad Stadium is een totaalbedrag van liefst 55 miljoen euro gemoeid. Mangala is al enige tijd het belangrijkste doelwit van Manchester City en moet 46 miljoen euro kosten.

voetbalzone

Mangala, 22 jaar, was een half jaar geleden al in beeld bij Manchester City, dat er echter niet in slaagde om tot een akkoord met FC Porto te komen. De Frans international is een van de meest talentvolle verdedigers van zijn leeftijd in Europa en the Citizens hopen dit keer wel groen licht te krijgen. In Manchester moet hij met Vincent Kompany een centraal verdedigingsduo gaan vormen. Manchester United en Paris Saint-Germain werden eveneens gelinkt aan de ex-speler van Standard Luik, dat in de zomer van 2011 ‘slechts’ 6,5 miljoen euro kreeg overgemaakt. Ook al komt Mangala: Joleon Lescott zal de laatste maanden van zijn aflopende contract uitzitten, zo meldt de Daily Mirror. De verdediger wil liever met een transfervrije status op zak naar een nieuwe club zoeken.

Voor de komst van Fernando heeft Manchester City een bedrag van 9 miljoen euro over. De 26-jarige defensieve middenvelder uit Brazilië heeft een aflopend contract en de Engelsen hopen dat FC Porto daarom genoegen zal nemen met een dergelijke ‘spotprijs’. De Portugese Braziliaan werd de laatste weken met tal van clubs in verband gebracht, ook met Manchester United. Mocht de middenvelder deze maand niet vertrekken, dan tekent hij volgens diverse Portugese media een nieuw contract met FC Porto. De afspraak is dan wel dat hij in de zomer mag vertrekken, tegen een iets hogere vraagprijs.

Bezig met laden …