voetbalzone

Manchester City presenteert opvolger van Mahrez en betaalt 60 miljoen euro

Jeroen van Poppel24 aug 2023, 19:15
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:41
Advertentie

Jérémy Doku is officieel speler van Manchester City. De Engelse grootmacht betaalt volgens Fabrizio Romano een bedrag van zestig miljoen euro inclusief bonussen. Doku, na Mateo Kovacic (Chelsea) en Josko Gvardiol (RB Leipzig) de derde grote aankoop van City deze zomer, tekent tot medio 2028.

Manchester City nam deze zomer afscheid van Riyad Mahrez, die voor een bedrag van 35 miljoen euro werd verkocht aan het Saudi-Arabische Al-Ahli. Sindsdien was de positie rechtsvoor in het elftal van manager Josep Guardiola niet sterk bezet. De komst van Doku moet daar verandering in brengen. Ook West Ham United had de Belgische vleugelspits hoog op de verlanglijst staan, maar City won die concurrentiestrijd moeiteloos.

Stade Rennes zette deze zomer in op een transferopbrengst van 55 miljoen euro voor de 21-jarige Doku. De verwachting was dan ook al meteen dat de Franse club akkoord zou gaan met het bod uit Manchester. Begin augustus bereikte City al een akkoord op hoofdlijnen met Doku over zijn mogelijke persoonlijke contractvoorwaarden in het Etihad Stadium.

Doku speelt sinds 2020 voor Stade Rennes, dat 26 miljoen euro voor hem betaalde aan Anderlecht. De aanvaller staat na 92 duels voor Rennes op 12 goals en 10 assists. Anderlecht bedong drie jaar geleden een doorverkooppercentage van vijftien procent. Bij Paas-Wit debuteerde Doku eind 2018, toen hij pas 16 jaar en 182 dagen oud was. Hij staat op veertien interlands voor België, waarin hij twee keer scoorde.

Bezig met laden …