FBL-EUR-C1-BRATISLAVA-MAN CITYGetty Images

Manchester City identificeert eventuele opvolger voor Pep Guardiola

Siep Engelen17 okt 2024, 09:56
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2024, 09:56
Advertentie

Rúben Amorim geldt als de belangrijkste kandidaat om Pep Guardiola op te volgen bij Manchester City, mocht de Spanjaard na dit seizoen vertrekken. Dat meldt The Guardian. Het contract van Guardiola bij the Citizens loopt volgend jaar zomer af en dus is de club zich logischerwijs al aan het oriënteren op mogelijke opvolgers.

Guardiola arriveerde in de zomer van 2016 bij Manchester City en won sindsdien alle prijzen die er te winnen vallen. Het is echter onduidelijk of de 53-jarige oefenmeester volgend seizoen nog aan het roer staat, daar zijn contract afloopt. Zelf zei hij dat ‘alles nog kon gebeuren’.

Ondertussen kijkt Manchester City al wel voorzichtig naar eventuele opvolgers van Guardiola. Het is dan ook niet gek dat de clubleiding is uitgekomen bij Amorim. De trainer van Sporting Portugal staat er in heel Europa goed op en wordt gezien als een van de meest talentvolle trainers.

Amorim staat sinds maart 2020 aan het roer bij Sporting en heeft de club inmiddels meerdere successen bezorgd. In zijn eerste volledige seizoen won hij zowel het kampioenschap als de Portugese beker. Ook vorig seizoen werd hij landskampioen.

In Engeland heeft hij al meerdere keren indruk gemaakt. Zo versloeg hij Tottenham Hotspur in 2022 in de Champions League (2-0). Vorig seizoen knikkerden de Portugezen Arsenal uit de Europa League, door in het Emirates Stadium de strafschoppen beter te nemen.

Eerder deze maand stond Amorim met Sporting tegenover PSV in de Champions League. In Eindhoven werd het 1-1. Daarvoor had Sporting het eerste duel van deze campagne al winnend afgesloten. In eigen huis versloeg het OSC Lille met 2-0.

Amorim was in het voorjaar al in de race om trainer te worden bij Liverpool. Meerdere keren werd gemeld dat the Reds een akkoord hadden bereikt met de 39-jarige Portugees, maar uiteindelijk werd Arne Slot de opvolger van Jürgen Klopp. Ook sprak Amorim met West Ham United. Destijds liet hij weten te zullen wachten op ‘een topaanbieding’.

Bezig met laden …