voetbalzone

Manchester City legt minimaal 29 miljoen op tafel voor eerste zomeraanwinst

Jordi Tomasowa21 jun 2023, 12:07
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 12:07
Advertentie

Mateo Kovacic staat voor een transfer naar Manchester City, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. The Citizens betalen naar verluidt een vast bedrag van 25 miljoen pond, omgerekend 29 miljoen euro, om de middenvelder van Chelsea in te lijven. Mocht City bepaalde prijzen winnen, dan kan de transfersom nog oplopen tot 35 miljoen euro. Kovacic is zelf al persoonlijk akkoord met regerend landskampioen.

Romano laat weten dat de medische keuring van Kovacic in de komende dagen op de planning staat. Chelsea verleende toestemming aan Kovacic om met City te praten. The Blues zijn van plan om de grondige renovatie van de selectie, die onder clubeigenaar Todd Boehly al in januari werd gestart, voort te zetten. Kovacic ligt nog slechts één jaar vast en daarom geldt komende zomer als het ideale moment voor Chelsea om hem te verkopen. De Londenaren namen dinsdag in de persoon van N'Golo Kanté al afscheid van een andere middenvelder. De Fransman koos voor een lucratief avontuur in Saudi-Arabië bij Al-Ittihad.

Kovacic staat nu na vijf seizoenen dus voor een vertrek bij Chelsea, dat hem aanvankelijk een jaar huurde van Real Madrid en vervolgens voor 45 miljoen euro overnam. De centrale middenvelder was vrijwel altijd een basisspeler op Stamford Bridge en won met Chelsea onder meer de Champions League en Europa League. Hij staat op 221 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 6 goals en 15 assists produceerde. Afgelopen zondag slaagde hij er niet in om met Kroatië de Nations League te winnen. Spanje bleek in de finale na strafschoppen te sterk, nadat er in 120 minuten niet kon worden gescoord.

Kovacic won in zijn carrière ook al driemaal de Champions League met Real Madrid. Bij de Koninklijke kon hij echter niet leven met zijn bijrol achter het befaamde middenveld bestaande uit Luka Modric, Casemiro en Toni Kroos. Met onder meer Rodri, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva en Ilkay Gündogan in de gelederen zal ook de concurrentie bij Manchester City niet mals zijn, al is de toekomst van Gündogan gezien zijn aflopende verbintenis onzeker. De Duits international neemt op de korte termijn een beslissing over zijn sportieve toekomst.

Bezig met laden …