Manchester City neemt wraak voor verloren finale, Spurs winnen ruim

Erik van Dam24 sep 2013, 22:49
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2013, 22:49

Tottenham Hotspur en Manchester City zijn het seizoen in de Capital One Cup of League Cup, het tweede bekertoernooi in Engeland, voortvarend van start gegaan. The Spurs maakten op vreemde bodem gehakt van competitiegenoot Aston Villa: het werd liefst 0-4. Manchester City rekende in een reprise van de FA Cup-finale van vorig seizoen af met Wigan Athletic, dat met een 5-0 nederlaag huiswaarts keerde. Chelsea deed het rustiger aan en elimineerde Swindon Town al voor rust (0-2).

/

Swindon Town - Chelsea 0-2
Chelsea, in 2007 voor het laatst winnaar van de League Cup, startte het uitduel met the Robins met veel van de reservespelers. Ook voor Marco van Ginkel was een plaats op het middenveld ingeruimd, maar zijn wedstrijd eindigde al heel vroeg door een blessure. Met Ramires in zijn plaats speelde Chelsea verder en hij kwam ook op het scorebord. Eest was het echter de beurt aan Fernando Torres: El Niño had het gezicht van keeper Wesley Foderingham al een keer geraakt met een goed schot, maar was later wel trefzeker met een intikker.

Na een schot van Juan Mata snelde de Spanjaard richting de paal en gaf hij de bal al glijdend het laatste tikje voor de 0-1. Ramires tekende vlot daarna al voor de verdubbeling, toen hij sterk en mooi voorbereidend werk van Torres afrondde met een balletje over de Swindon-keeper. Na rust werd een kopdoelpunt van Dany N’Guessan afgekeurd, redde Mark Schwarzer een keer heel fraai op een poging van diezelfde N’Guessan en liet Willian een formidabele kans op de 0-3 liggen.

/

Aston Villa - Tottenham Hotspur 0-4
Vorig seizoen werd Aston Villa in de halve finale verrassend afgestopt door het lager geklasseerde Bradford City. Nu zit zo’n lang verblijf in het toernooi er niet eens meer in voor de club uit Birmingham, want dinsdagavond werd op eigen veld verloren van Tottenham. Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi stonden in de basis op Villa Park, terwijl Jan Vertonghen van meet af aan meedeed bij de bezoekers uit Londen. Op slag van rust brak Jermain Defoe de score open.

De man die de laatste maanden het net niet vond in nationale wedstrijden dook als een duveltje uit een doosje op na een heerlijke chip van Lewis Holtby en kopte mooi binnen. En vroeg in de tweede helft sloeg Tottenham nog eens toe. Bij een corner van Holtby liep Paulinho slim weg bij zijn bewakers en trapte hij met een bijzondere volley de bal binnen; de bal leek nog het lichaam van een Villa-speler te raken, voordat die binnen ging. Nacer Chadli viel een kwartier voor het einde in en pikte ook een goal mee, in blessuretijd. Defoe deed dat ook en maakte zo zijn tweede.

/

Manchester City - Wigan Athletic 5-0
Vorig seizoen vochten the Citizens en the Latics in de finale van de FA Cup tegen elkaar, maar nu stond een ontmoeting tussen die clubs al in ronde drie van de League Cup op het programma. City nam daarbij revanche voor het verlies in het andere bekertoernooi op 11 mei, want het liet de tegenstander geen moment in de wedstrijd komen en liep met een afgetekende 3-0 overwinning van het veld. Na een half uur spelen werd hij uitstekend bediend door Fernandinho en rondde hij het goed af. Tot de rust bleef de score gehandhaafd op 0-1, maar in de tweede helft ging het hard.

Een uur was er gespeeld, toen Stevan Jovetic van zich deed spreken en, het zij wat rommelig, zijn eerste maakte in dienst van zijn Engelse club. Een kwartier verder, toen Wigan eigenlijk allang niet meer geloofde in een comeback tegen de sterren uit de Eastlands, sloeg Yaya Touré toe met een erg goed genomen en rake vrije schop. City vermaakte de supporters opperbest en voerde de score nog op tot 4-0 en 5-0: Jovetic verdubbelde zijn productie en invaller Jesus Navas voltooide het kwintet.

/

Fulham - Everton 2-1
Net als Aston Villa en Tottenham streden er nog twee clubs uit de hoogste afdeling tegen elkaar: Fulham en Everton. De teams van Martin Jol en Roberto Martínez hadden het in ronde twee niet echt makkelijk tegen Burton Albion en Stevenage en vochten er dinsdagavond voor op Craven Cottage. The Toffees genoten geruime tijd van een 0-1 voorsprong, verkregen door Steven Naismith in de twaalfde minuut. Hij snelde ongezien voorbij de Fulham-defensie en tikte de bal laag binnen uit een pass van Gerard Deulofeu. Fulham begon na rust stukken beter en kwam via Dimitar Berbatov terug in de wedstrijd. En Darren Bent zorgde voor de 2-1 uit een vrije schop van Giorgios Karagounis, waarmee de voorsprong binnen was en binnen bleef.