voetbalzone

'Manchester City rondt binnen 24 uur volgende miljoenentransfer af'

Bart Kruyt03 aug 2016, 11:36
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2016, 11:36
Advertentie

Manchester City presenteerde dinsdag Leroy Sané en staat op het punt om nóg een aanvallende versterking te verwelkomen. Volgens Sky Sports heeft het Braziliaanse wonderkind Gabriel Jesus een late aanbieding van Barcelona afgeslagen en zal hij binnen 24 uur worden aangetrokken door City. De Engelsen betalen naar verluidt 32 miljoen euro voor de linksbuiten van Palmeiras.

/

Gabriel Jesus zal niet direct aansluiten bij zijn nieuwe club, want hij zal eerst met de Braziliaanse ploeg deelnemen aan de Olympische Spelen. Neymar zit ook in de Olympische selectie en is goed bevriend met Gabriel Jesus; de twee aanvallers hebben zelfs dezelfde tatoeage. Vorige week zei Neymar nog dat hij met Gabriel Jesus sprak over Barcelona, maar de aanvaller had toen al zijn zinnen gezet op een verhuizing naar City. Het toptalent wil per se samenwerken met Josep Guardiola.

Met de komst van Gabriel Jesus wordt het wel erg druk in de aanval van City; naast Sané werd ook Nolito al aangetrokken en Jesús Navas, Kevin De Bruyne, Samir Nasri, David Silva, Raheem Sterling, Sergio Agüero, Wilfried Bony en Kelechi Iheanacho stonden al op de loonlijst bij the Citizens. Volgens de Engelse media mag Bony sowieso vertrekken en moet Sterling, die vorig jaar nog voor ruim zestig miljoen euro (!) werd overgenomen van Liverpool, zich zorgen maken.

Vorige week liet Gabriel Jesus op een persconferentie al weten dat hij een transfer zou gaan maken: “Mijn toekomst is zo goed als zeker”, zei hij toen. “Mijn familie, zaakwaarnemers en Palmeiras weten waar ik naartoe wil, maar mijn focus ligt nu bij de nationale ploeg en de gouden plak. De onderhandelingen zijn bijna afgerond, maar ik focus mij op de Olympische Spelen. Mijn vader handelt het verder allemaal af.” Palmeiras heeft overigens slechts dertig procent van de eigendomsrechten van de linksbuiten in het bezit; de rest is in handen van de speler zelf (15 procent), zaakwaarnemer Cristiano Simões (32,5 procent) en voormalig zaakwaarnemer Fábio Caran (22,5 procent).

Bezig met laden …