Manchester City schiet uit de slof en drukt Burnley dieper in de zorgen

Matthijs van Laar03 apr 2010, 20:30
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2010, 20:30

Manchester City heeft zaterdag haar overduidelijke kandidatuur gesteld voor de vierde plaats in de Premier League. Thuisploeg Burnley werd volledig overlopen en keek al na zeven minuten tegen een onoverbrugbare 0-3 achterstand aan, die in het vervolg van de wedstrijd nog verder opliep tot 1-6. Nigel de Jong begon op de bank en mocht halverwege de tweede helft invallen.

/

Turf Moor, de thuishaven van het onderaan bungelende Burnley, wist niet wat het meemaakte. Nadat Carlos Tévez binnen drie minuten via een tegenstander de paal raakte, was het Emmanuel Adebayor die zijn ietwat tegenvallende seizoensproductie een minuut later opvijzelde met een rake knal. Nauwelijks bekomen van die tik mochten de spelers van The Clarets opnieuw treuren. Tévez werd alle tijd en ruimte gegund om een medespeler uit te zoeken en vond die in de geheel vrijstaande Craig Bellamy. De Welshman kon er op zijn dooie gemakje 0-2 van maken.

De bliksemstart werd een passend gevolg gegeven door Tévez, die dit keer kon profiteren van een schot van Adebayor. De Togolees vond nog de vuisten van doelman Brian Jensen, waarna zijn kleine Argentijnse collega de bal uit de rebound voor het binnenschieten had. De honger van The Citizens bleek ook daarmee niet gestild, want na twintig minuten spelen was het wederom raak. Patrick Vieira liet met een rake kopstoot uit een hoekschop zijn eerste treffer in dienst van City aantekenen en tilde de marge naar vier treffers.

Het toen al lang en breed gelopen duel werd op slag van rust van enig nieuw elan voorzien door Adebayor, die met zijn tweede doelpunt van de avond de 0-5 op het bord zette. Na rust waren de kansen een stuk spaarzamer, al wist Vincent Kompany nog voor een persoonlijk feestje te zorgen door uit een hoekschop de 0-6 binnen te knikken. Steven Fletcher redde daarna nog wel de eer voor de thuisploeg, maar meer dan een kleine pleister op de gapende wond was dat niet.