voetbalzone

‘Manchester City slaat met bod van 46 miljoen op ‘Het Beest’ nog toe’

Erik van Dam29 jan 2014, 10:13
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2014, 10:13
Advertentie

Manuel Pellegrini loste Roberto Mancini vorig jaar zomer af als trainer van Manchester City. De Chileen mocht diverse aankopen doen en spendeerde ettelijke miljoen euro’s aan Jesús Navas, Álvaro Negredo, Stevan Jovetic en Fernandinho, terwijl ook Martín Demichelis nog werd aangetrokken. Deze maand bleef het nog rustig rond de Engelse topclub, maar toch staat er nog wat te gebeuren in de laatste dagen van de transfermarkt.

voetbalzone

Goal meldt woensdag dat City nog bezig is met de komst van Eliaquim Mangala naar de Eastlands. De 22-jarige centrumverdediger van FC Porto, die de veelzeggende bijnaam Het Beest draagt, is al meermaals gelinkt aan City. Pellegrini zou de directie nu groen licht gegeven hebben voor het uitbrengen van een bod op de mandekker, die een basisplaats heeft in Portugal en nog tweeënhalf jaar vastligt.

Mangala debuteerde in het seizoen 2008/09 bij Standard Luik en bleef daar drie seizoenen, voordat FC Porto hem voor 6,5 miljoen euro overnam. Bij de Portugezen heeft hij zich verder ontwikkeld tot een sterke kracht achterin en vorig seizoen was Mancini al danig geïnteresseerd in de Fransman. Van een transfer kwam het toen echter niet. In de zomer deed Pellegrini vervolgens een poging, die faalde.

Nu heeft City gewacht tot de laatste dagen van de winterse transfermarkt. Er is een bod van liefst 46 miljoen euro uitgebracht, waarop FC Porto moet reageren. Os Dragões zouden twijfelen, omdat zij liever Nicolás Otamendi van de hand doen dan Mangala. De club heeft een vraagprijs van 55 miljoen euro aan de Franse stopper gehangen en het bod van City komt erg in de buurt, maar FC Porto weet dat ook Manchester United en Chelsea hem al geruime tijd intensief volgen.

Bezig met laden …