Manchester City sneuvelt opnieuw in blessuretijd op Old Trafford

Bart Kruyt27 jan 2010, 22:00
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2010, 22:00

Wayne Rooney wordt steeds meer waard voor Manchester United. De aanvaller is dit seizoen opvallend trefzeker en was woensdagavond weer het goudhaantje, door in de extra speeltijd de winnende treffer binnen te knikken in de derby met Manchester City: 3-1. Door het doelpunt van Rooney kunnen Roberto Mancini en zijn mannen de League Cup vergeten en speelt United in de finale tegen Aston Villa, dat eerder al Blackburn Rovers van zich afschudde.

/

Nadat City vorige week met 2-1 had weten te winnen, dankzij twee doelpunten van Tévez, leek United de score woensdagavond in evenwicht te trekken. De fans op Old Trafford maakten zich al op voor een verlenging, maar vlak voor tijd besliste Rooney anders. Van dichtbij kon hij simpel binnenknikken na een scherpe voorzet vanaf rechts, waardoor United de buurman uitschakelde. Opnieuw ging het dus mis voor City in de blessuretijd: de uitwedstrijd bij United in de competitie ging ook al verloren in de absolute slotfase.

De doelpunten van woensdagavond vielen allemaal in de tweede helft te noteren. Paul Scholes opende zeven minuten na rust de score, die profiteerde van wonderschoon voorbereiden werk van Wayne Rooney en Shay Given ietwat fortuinlijk wist te passeren. United rook bloed na dit doelpunt en ging op jacht naar de tweede treffer, die twintig minuten voor tijd viel. Michael Carrick schoot tussen twee tegenstanders binnen en bracht zijn ploeg op 2-0.

United zat op rozen. De ploeg had nauwelijks last van City en kwam bijna op 3-0, maar Rooney hielp een grote kans om zeep. Dit werd afgestraft door Tévez, die weer wist te scoren tegen zijn voormalig werkgever. Na een pass van Craig Bellamy kroop de Argentijn slim voor Rio Ferdinand, waarna hij Van der Sar kansloos liet met een simpel tikje. Het doelpunt van Tévez leek een verlenging op te gaan leveren, maar Rooney maakte het extra half uur onnodig. Op aangeven van Ryan Giggs kon de spits niet missen: 3-1.