voetbalzone

‘Manchester City-spits vraagt club om vertienvoudiging van salaris’

Erik van Dam13 mei 2016, 07:50
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2016, 07:50
Advertentie

Kelechi Iheanacho heeft dit seizoen aardig aan de weg getimmerd. Manuel Pellegrini liet de jonge aanvaller eind augustus al debuteren in de hoofdmacht en uiteindelijk mocht Iheanacho zelfs 25 keer in actie komen in de Premier League. Ook was er speeltijd voor de Nigeriaan in de Champions League, tot aan de halve finale aan toe. Beide partijen praten nu met elkaar over de toekomst, maar echt makkelijk verloopt dat niet.

/

Iheanacho was dit seizoen goed voor zeven goals in de competitie en zes in de Engelse bekertoernooien. Hij maakte er meer dan miljoenenaankopen Raheem Sterling en Wilfried Bony, maar moet toch genoegen nemen met een weekloon van 19.000 euro. Alsnog geen fooi, maar Iheanacho hoopt toch dat Manchester City hem veel rijkelijker wil belonen nu hij zo’n goed debuutseizoen achter de rug heeft.

De adviseurs van Iheanacho hebben de club gevraagd om het salaris van hun negentienjarige cliënt te vertienvoudigen tot een som van 190.000 euro per week. Hij zou daarbij collega-aanvaller Bony al ruimschoots voorbijgaan: de Ivoriaan krijgt 126.000 euro per week betaald in het Etihad Stadium, plus nog eens 25.000 euro per wedstrijd. Manchester City zou bereid zijn Iheanacho ver tegemoet te komen, maar men wil wel eerst duidelijkheid over wie hem nou vertegenwoordigt. Daarvoor ligt al een zaak bij de FA.

Bezig met laden …