Manchester City staat op 99 goals na ruime bekerzege

Bart Kruyt15 jan 2014, 22:00
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2014, 22:00

Manchester City is niet te stoppen. De ploeg van Manuel Pellegrini heeft een aanval om van te watertanden en won woensdagavond ook de bekerwedstrijd tegen Blackburn Rovers met ruime cijfers: 5-0. City staat nu op 99 doelpunten in alle competities en gaat zaterdag tegen Cardiff City proberen om de grens van 100 goals te bereiken. Álvaro Negredo en Edin Dzeko scoorden allebei een keer en ook Sergio Agüero was trefzeker: de Argentijn stond een maand buitenspel met een kuitblessure, maar kon woensdag invallen en had slechts 49 seconden nodig scoren.

Blackburn (de nummer acht uit de Championship) had City thuis nog op een gelijkspel gehouden, maar werd in de return van het veld geveegd. Toch was City niet op zijn best: de ploeg van Pellegrini liet in de eerste helft niet bijster veel zien. De thuisploeg kreeg in de achtste minuut wel de eerste serieuze mogelijkheid, toen Negredo de bal klaar legde voor Dzeko, maar het schot van de Bosniër was matig en ging over. Javi Garcia probeerde het nog met een afstandsschot, dat werd gekeerd door Paul Robinson, en tien minuten voor rust konden Negredo en Fernandinho net niet bij een scherpe voorzet van Jesús Navas. De eerste helft leek zodoende zonder doelpunten te gaan eindigen.

In de laatste minuut voor rust kwam City echter toch nog op voorsprong. Negredo kwam inlopen bij een uitstekende voorzet vanaf rechts van Fernandinho en kopte de 1-0 langs de kansloze Robinson. Voor Negredo betekende het alweer zijn vijftiende doelpunt uit zijn laatste twaalf wedstrijden in het Etihad Stadium en zijn twintigste goal van dit seizoen. Kort in de tweede helft bouwde hij die indrukwekkende statistieken alweer verder uit met de 2-0: Negredo hoefde de bal nu alleen maar binnen te wippen, na een geweldige assist van invaller Aleksandar Kolarov.

Kolarov was na de rust in de ploeg gekomen voor Fernandinho en de Serviër kreeg zelf ook al snel een mogelijkheid om te scoren, maar hij schoot over. City leek door de riante voorsprong wat beter in het ritme te komen en liet zo nu en dan prachtige aanvallen zien. Ruim twintig minuten voor tijd schoot Dzeko de beslissende 3-0 tegen de touwen: Navas gaf de bal met een sliding laag voor en Dzeko schoot uit de draai kiezelhard binnen. Kort hierna verliet Negredo het veld en maakte Agüero zijn rentree. El Kun had maar kort de tijd nodig om de 4-0 binnen te prikken, voordat Dzeko het slotakkoord verzorgde. City staat nu op 99 doelpunten in alle competities dit seizoen en treft in de volgende ronde van de FA Cup Watford, de nummer vijftien van de Championship.