voetbalzone

Manchester City stelde tweede keus aan: ‘Guardiola sloeg het aanbod af’

Dominic Mostert10 nov 2016, 19:00
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2016, 19:00
Advertentie

Manchester City stelde Josep Guardiola afgelopen zomer aan, maar was achter de schermen al jarenlang bezig met zijn komst. Directeurs Ferran Soriano en Txiki Begiristain probeerden de Spanjaard te strikken voor het seizoen 2013/14, maar hij koos voor Bayern München. Daarom opteerde City voor Manuel Pellegrini, zo geeft laatstgenoemde zelf toe.

/

De Chileen, die in zijn eerste seizoen kampioen werd met City, wist altijd al dat Guardiola de eerste keus van de clubleiding was. "De komst van Guardiola van afgelopen zomer was een natuurlijk proces. Dat wist ik al toen ik bij City kwam", vertelt Pellegrini aan Cadena SER. "De club was heel duidelijk: Guardiola of ik zou het worden. Hij sloeg het aanbod af, dus tekende ik voor drie jaar. Dat contract heb ik uitgediend."

"Guardiola wilde wel ooit aan de slag in Engeland en hij heeft met ze samengewerkt in Barcelona", doelt de oefenmeester op Soriano en Begiristain. "Het was dus geen probleem." Zelf werkt Pellegrini ondertussen bij het Chinese Hebei China Fortune, maar in augustus zou de Engelse voetbalbond hem benaderd hebben voor de rol van bondscoach. "Ik ben onlangs gebeld, maar ik zei 'nee'. Ik heb mijn woord gegeven aan deze club."

Bezig met laden …