Manchester City FC v Ipswich Town FC - Premier LeagueGetty Images

Manchester City ziet in international Nederlands elftal de opvolger van Kevin De Bruyne

Jan Hoeksema14 sep 2024, 11:07
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2024, 11:11
Advertentie

Mocht Manchester City op korte termijn afscheid (moeten) nemen van Kevin De Bruyne (33), zien the Citizens in Xavi Simons (21) een mogelijke opvolger, terwijl ook Liverpool op het vinkentouw zit voor de Oranje-international. Dat meldt Christian Falk namens BILD.

De Bruyne beschikt bij Manchester City over een eenjarige verbintenis. Komende zomer kan de Belgische stermiddenvelder, die eerder nadrukkelijk in verband werd gebracht met een transfer naar Saudi-Arabië, dus transfervrij vertrekken.

De Bruynes huidige werkgever ziet in Simons een mogelijke opvolger. De belangstelling is enigszins verrassend te noemen, daar de voormalig PSV'er doorgaans een linie hoger op het veld staat.

Ook Liverpool zou Simons hoog op het verlanglijstje hebben staan. Bovendien is al langer bekend dat Bayern München zich maar wat graag met hem zou versterken. Afgelopen transferzomer kwam Der Rekordmeister dichtbij een dienstverband met Simons, maar uiteindelijk opteerde hij voor een tweede seizoen bij RB Leipzig.

Die Roten Bullen huren de geboren Amsterdammer opnieuw van Paris Saint-Germain. De Franse landskampioen zag Simons graag terugkeren in Parijs, maar daar had hij zelf geen oren naar.

Naar verluidt hoopt Simons ook na het huidige seizoen voor een andere club dan PSG uit te komen. De 22-voudig Oranje-international wil dan ook een permanente transfer weg van het Parc des Princes maken.

Simons ligt nog tot de zomer van 2027 vast bij PSG. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op tachtig miljoen euro, maar een tweede succesvol seizoen bij Leipzig kan zijn prijs aanzienlijk doen stijgen.

Bezig met laden …