voetbalzone

Manchester-clubs lieten Hazard lopen: ‘Het liep helemaal uit de hand’

Thijs Post05 feb 2014, 12:27
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2014, 12:27
Advertentie

Eden Hazard is vrijwel wekelijks de absolute uitblinker bij Chelsea en hij wordt gezien als een van de beste spelers van de Premier League. Bij de topclubs uit Manchester, United en City, zal men zich nog weleens achter de oren krabben. In de zomer van 2012 had zowel United als City interesse in de Belg, maar de clubs zetten uiteindelijk niet door. Chelsea deed dat wel en daar plukt men in Londen nu de vruchten van.

voetbalzone

Manager Sir Alex Ferguson van Manchester United twijfelde over de fysieke gesteldheid van de dribbelaar van Lille. “We hebben er lang over nagedacht. Het was duidelijk dat hij in balbezit een uitstekende voetballer was, alleen was er een grote ‘maar’. We dachten dat hij niet sterk genoeg was voor de Premier League. Het was Hazard of Shinji Kagawa en uiteindelijk gingen we voor Kagawa”, verklapt een anonieme bron in de Engelse media.

Bij Manchester City hikte men tegen de vraagprijs van circa veertig miljoen euro aan. “Het was een lastige zaak”, vertelt een City-insider. “Hij stond bovenaan de lijst, maar het bedrag liep helemaal uit de hand. Een jonge jongen uit België in een competitie die minder veeleisend is dan de Premier League. Uiteindelijk nam Chelsea de gok, wij niet. Hij had zich nog niet genoeg bewezen.” Ook door de zaakwaarnemer van Hazard haakten the Citizens af. “Het werd te dol. Hij zei telkens: ‘Chelsea gaat dit en dat betalen, hoe zit dat met jullie?’ We werden er doodmoe van”, klinkt het.

Bezig met laden …