Manchester United achteloos naar vijfde ronde FA Cup

Matthijs van Laar26 jan 2013, 19:21
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2013, 19:21

Manchester United heeft zich probleemloos bij de laatste zestien van de FA Cup weten te scharen. Fulham wekte zaterdagavond geen moment de indruk het de thuisploeg lastig te kunnen maken en dat liet zich aanzien in de score: na negentig minuten voetbal stond er een afgetekende 4-1 op het bord. De Nederlanders uit de selectie van Sir Alex Ferguson kwamen niet in actie. Robin van Persie bleef de gehele wedstrijd op de bank en Alexander Büttner behoorde niet tot de geselecteerde spelers. Zondagmiddag volgt de loting voor de vijfde ronde.

/

Manchester United begon uitstekend aan de ontmoeting en had het aan zichzelf te wijten dat het bij rust slechts met 1-0 voor stond. De thuisploeg nam namelijk al na twee minuten de leiding na een benutte strafschop door Ryan Giggs, die was toegekend na een overduidelijke handsbal van Aaron Hughes. United bleef vele malen sterker en had na twintig minuten wederom een strafschop moeten hebben, ware het niet dat scheidsrechter Mark Clattenburg dit keer weigerde om de bal op de stip te leggen na een handsbal van Damien Duff. Wayne Rooney liet nadien tot twee keer toe na om Mark Schwarzer te passeren, terwijl Nani voor eigen succes ging in plaats van af te leggen.

Pas na een half uur spelen lieten de bezoekers voor het eerst echt iets van zich horen. Het lage afstandsschot van Sascha Riether zorgde echter niet voor onrust achterin bij the Mancunians, die gewoon doorgingen waar zij gebleven waren en de eerste helft zonder problemen uitspeelden. Grote kansen bleven daarbij overigens uit. Enkel Nani zorgde nog voor dreiging met een scherpe, lage voorzet, maar zijn verraderlijke bal belandde niet in de buurt van een medespeler. Het gebrek aan treffers in de eerste helft werd na rust echter ruimschoots teniet gedaan door Manchester United.

/

Er was na de pauze namelijk geen houden meer aan voor het bedroevend zwakke Fulham, dat misschien nog enige hoop gekoesterd zal hebben vanwege de magere tussenstand bij rust. Met een heerlijke goal boorde Rooney de Londense hoop op een stunt echter al vroeg in het tweede bedrijf de grond in en bijzonder zwak verdedigen stelde Javier Hernández niet veel later in staat om doodeenvoudig derde van de avond op zijn naam te schrijven. Daarmee was de ontmoeting uiteraard lang en breed gespeeld.

De wedstrijd zakte dan ook in en bleef verder gespeend van opwindende momenten. De enige keer dat de toeschouwers op Old Trafford reden hadden om uit de banken te komen, was bij de 4-0 van Hernández. De Mexicaanse spits dolde Hughes en schoot vervolgens via het been van de Fulham-verdediger raak. De gang van zaken betekende dat Ferguson Van Persie zonder problemen op de bank kon laten zitten en hem zo zijn rust kon gunnen. De spits zag vanaf de zijkant toe hoe the Cottagers nog wel de eer redde: schlemiel Hughes kopte raak uit een hoekschop en zorgde voor de 4-1 eindstand.