voetbalzone

Manchester United-belofte bestudeert idool: 'Ronaldo was ook niet sterk'

Matthijs van Laar08 mei 2014, 16:29
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2014, 16:29
Advertentie

Adnan Januzaj heeft er alles voor over om te slagen bij Manchester United. De jonge Belg brak dit seizoen door bij de Engelse grootmacht, maar weet dat hij nog een lange weg te gaan heeft. Hij spiegelt zich echter aan Cristiano Ronaldo, die zijn glansrijke loopbaan ook op Old Trafford begon en uitgroeide tot de beste speler ter wereld.

voetbalzone

"Ik kijk veel naar hem en probeer dingen te doen zoals hij ze doet", legt de negentienjarige buitenspeler uit op de website van zijn club. Lichtgewicht Januzaj weet dat hij met name in fysiek opzicht nog heel veel werk te verzetten heeft. Ook daarbij geldt Ronaldo als lichtend voorbeeld: de Portugees moest tijdens zijn begindagen in Engeland ook veel werk verzetten in de sportschool.

"Ik moet stevig tekeer gaan in het krachthonk, net als hij. Toen Ronaldo hier kwam, was hij niet sterk. Maar na ongeveer een jaar werd hij erg sterk en kon hij mensen opzijzetten. Ik merk bij mezelf dat ik ook sterker wordt van het werk in de sportschool", aldus Januzaj. De tiener maakte dit seizoen tot nog toe 1.555 minuten in de Premier League, verdeeld over 26 optredens. Daarin was hij goed voor vier treffers en vier assists.

Bezig met laden …