voetbalzone

'Manchester United bood al op Fàbregas en wil ook Fellaini hebben'

Bart Kruyt16 jul 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2013, 00:20
Advertentie
/

Manchester United gold lange tijd als belangrijkste kandidaat om Thiago Alcántara over te nemen van Barcelona, maar de Spanjaard koos voor Bayern München. Dat betekende een domper voor David Moyes, die echter heeft besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten. De opvolger van Sir Alex Ferguson heeft al een nieuw plan gemaakt voor hoe zijn middenveld eruit moet gaan zien.

The Guardian claimt dat Moyes werk wil maken van de komst van Cesc Fàbregas én Marouane Fellaini. De oefenmeester werkte bij Everton al met laatstgenoemde middenvelder samen en weet dat Fellaini de ambitie heeft om een stap hogerop te zetten. De Belgisch international heeft een gelimiteerde afkoopsom van 27 miljoen euro in zijn contract staan, maar deze clausule is slechts tot 14 augustus geldig: daarna mag Everton vragen wat het wil.

/

Moyes zou gebruik willen maken van de clausule in het contract van de 25-jarige Fellaini en bovendien willen proberen om de 26-jarige Fàbregas terug naar Engeland te halen. Volgens de Daily Mirror heeft United maandag een eerste bod uitgebracht op de middenvelder, ter waarde van dertig miljoen euro. Hoewel verwacht wordt dat Barcelona dit bod zal afwijzen, zou Moyes er vertrouwen in hebben dat hij Fàbregas terug naar Engeland kan halen.

De middenvelder speelde reeds 212 competitiewedstrijden in de Premier League voor Arsenal, voordat hij twee jaar geleden naar Barcelona vertrok. Bij de Spaanse topclub heeft Fàbregas echter te maken met de nodige concurrentie en hij is niet zo belangrijk voor Barcelona als dat hij had gehoopt. Moyes hoopt nu dat Fàbregas wat voelt voor een terugkeer naar Engeland en wil de middenvelder dus koppelen aan Fellaini.

Bezig met laden …