voetbalzone

‘Manchester United breekt record Van Dijk met transfer van 93 miljoen’

Robin Bruggeman02 aug 2019, 16:19
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2019, 16:19
Advertentie

Manchester United lijkt Harry Maguire eindelijk binnen te hebben. De verdediger van Leicester City wordt al maanden in verband gebracht met een verhuizing naar Old Trafford en verschillende Engelse media, waaronder The Telegraph, de BBC en Sky Sports, maken vrijdagmiddag melding van een akkoord tussen beide clubs. The Red Devils betalen volgens The Telegraph 93 miljoen euro om zijn komst mogelijk te maken.

De Engelse kwaliteitskrant meldt dat Manchester United en Leicester City vrijdagochtend tot een akkoord zijn gekomen over de transfersom. Als Maguire inderdaad voor 93 miljoen van club gaat wisselen, wordt hij de duurste verdediger aller tijden. Dat record staat nu nog op naam van Virgil van Dijk, die anderhalf jaar geleden voor 84 miljoen de overstap maakte van Southampton naar Liverpool.

Manchester United heeft met Victor Lindelöf, Eric Bailly, Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo en Axel Tuanzebe al een aantal centrale verdedigers onder contract staat, maar geen van deze stoppers wist in de afgelopen seizoenen een onuitwisbare indruk achter te laten. Bailly liep bovendien onlangs een zware knieblessure op en zal naar verwachting nog maanden aan de kant staan.

Voor Maguire komt er in het geval van een vertrek een einde aan zijn tweejarige dienstverband in Leicester. The Foxes betaalden Hull City in de zomer van 2017 bijna veertien miljoen euro voor de 26-jarige verdediger, die eerder nog bij Wigan en Sheffield United onder contract stond. De twintigvoudig international van Engeland werd in de afgelopen periode ook in verband gebracht met Manchester City, dat vanwege de hoogte van de door Leicester geëiste transfersom naar verluidt echter is afgehaakt.

Bezig met laden …