voetbalzone

‘Manchester United denkt aan Bijlow mocht De Gea-deal klappen'

Rian Rosendaal30 jun 2023, 20:52
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 20:52
Advertentie

Manchester United heeft Justin Bijlow op een shortlist gezet, zo weet 1908.nl vrijdag te melden. De club van manager Erik ten Hag praat met eerste keus David de Gea over verlenging van zijn aflopende contract, maar houdt tevens rekening met een vertrek van de Spaanse doelman. Hierdoor verkennen the Red Devils de internationale markt en daarbij is ook Bijlow een optie om deze zomer naar Engeland te halen.

De Gea, die Edwin van der Sar in 2011 opvolgde bij Manchester United, praat met de clubleiding al enige tijd over een nieuw contract op Old Trafford. De eerste gesprekken tussen beide partijen waren positief van aard, maar een definitief akkoord werd niet gesloten. De Gea zal in salaris moeten zakken om een nieuwe verbintenis in de wacht te kunnen slepen. Ondertussen zoekt Manchester United naar een adequate opvolger van de doelman met 545 optredens achter zijn naam.

Bijlow
Ten Hag lijkt dus te denken aan onder meer Bijlow, die volgens 1908.nl een nieuw contract tegemoet kan zien bij Feyenoord. De huidige verbintenis van de Oranje-doelman loopt nog twee seizoenen door. Het is nog onduidelijk hoe de Feyenoord-leiding aankijkt tegen een eventueel tussentijds vertrek van Bijlow en of Manchester United daadwerkelijk een eerste bod gaat neerleggen in De Kuip.

Onana
Het kan zijn dat Manchester United naast Bijlow ook André Onana naar Engeland haalt. De ene transfer sluit de andere namelijk niet bij voorbaat uit. Volgens Gianluca Di Marzio denkt de Engelse grootmacht al aan een eerste bod op de doelman en die zou vrijdagavond al kunnen worden uitgebracht. Zijn werkgever Internazionale heeft geld nodig en vraagt naar verluidt minstens vijftig miljoen euro voor Onana, plus bonussen. De voormalig Ajacied wordt door diverse Engelse media ook genoemd als eventuele aanwinst van Chelsea.

Bezig met laden …