voetbalzone

Manchester United doet Bayern München dubbelaanbod voor Matthijs de Ligt én Noussair Mazraoui

Lars Capiau02 aug 2024, 11:25
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:31
Advertentie

Manchester United heeft zich bij Bayern München gemeld met een dubbelaanbod. Dat schrijft David Ornstein namens the Athletic. The Red Devils proberen zowel Noussair Mazraoui als Matthijs de Ligt los te weken bij der Rekordmeister. Het duo moet met een gezamenlijk bod ingelijfd worden.

Manchester United aast al langer op de komst van het tweetal. Donderdag trapte United het gaspedaal in en deed het een gezamenlijk aanbieding voor beide mannen, volgens Ornstein. Het bod is echter van tafel geveegd door de clubleiding uit Zuid-Duitsland.

Tot verbazing van de betrokkenen bij Manchester United. "Er was optimisme bij United en de spelersvertegenwoordigers dat de transfersom aan de verwachtingen van Bayern zou voldoen", weet de journalist.

Maar Bayern München ging niet akkoord met het door United op tafel gelegde bod. De Duitse recordkampioen zou een hogere transfersom verlangen. Hoe hoog de initiële aanbieding van the Mancunians was, wordt niet genoemd.

"Het heeft tot verbijstering gezorgd bij het kamp van De Ligt en Mazraoui, en bij hun zaakwaarnemer Rafaela Pimenta", vervolgt de journalist. "Zij dachten dat het aanbod genoeg zou zijn om de deal over de streep te trekken."

Een persoonlijk akkoord met beide heren is reeds gevonden. Er ligt op Old Trafford een contract voor 5 jaar klaar voor het tweetal dat bij Ajax ook al onder manager Erik ten Hag werkte.

Manchester United wil de defensie graag zo spoedig mogelijk van impulsen voorzien. Peperdure zomeraanwinst Leny Yoro viel in het oefenduel met Arsenal (2-1 verlies) geblesseerd uit. De centrumverdediger moet drie maanden vanaf de zijlijn toekijken.

Zodoende lijkt Manchester United De Ligt snel naar Engeland te willen halen. Mazraoui, die op beide backposities uit de voeten kan, wordt bovendien als prioriteit beschouwd. Om de komst van de Marokkaan te realiseren lijkt echter eerst Aaron Wan-Bissaka te moeten vertrekken. De Engelsman staat naar verluidt in de serieuze belangstelling van West Ham United.

Bezig met laden …