voetbalzone

‘Manchester United gaf 220 miljoen euro meer uit en was nooit een kanshebber’

Robin Bruggeman27 dec 2018, 08:19
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2018, 08:19
Advertentie

Liverpool won op Boxing Day zelf van Newcastle United, terwijl grote concurrent Manchester City onderuit ging tegen Leicester City. The Reds hebben nu zeven punten meer dan de regerend landskampioen, terwijl de voorsprong op nummer twee Tottenham Hotspur zes punten bedraagt en Jamie Redknapp denkt dat Liverpool voor het eerst dit seizoen wordt beschouwd als favoriet voor de landstitel.

“Volgens Rafael Benítez (trainer van Newcastle United, red.) was het grote voordeel voor Jürgen Klopp dat hij geen spelers heeft hoeven te verkopen om nieuwe spelers binnen te halen. Het klopt dat Klopp in de afgelopen twaalf maanden flink wat heeft kunnen uitgeven. Liverpool heeft meer dan 275 miljoen euro gespendeerd aan Virgil van Dijk, de beste verdediger van de Premier League, de nummer één van Brazilië Alisson en versterkingen voor het middenveld. Maar het transferbudget is niet de enige reden waarom Liverpool halverwege het seizoen met zes punten voorsprong aan kop gaat in de Premier League”, vertelt hij aan de Daily Mail.

“Manchester United heeft de afgelopen drie seizoenen bijna 220 miljoen euro meer uitgegeven dan Klopp en heeft er nooit uitgezien als een kanshebber op de titel. Het Liverpool-elftal dat Benitez’ Newcastle met 4-0 heeft ingemaakt bevat ook een jongen uit de opleiding, Trent Alexander-Arnold, een linksback van negen miljoen, Andrew Robertson, en Xherdan Shaqiri, die met zijn transfersom van veertien miljoen euro een van de koopjes van de zomer was. Klopp is niet alleen een trainer met oog voor goede spelers, maar hij maakt hen ook beter. Mohamed Salah was geen aanvaller die veertig keer in een seizoen scoorde en geen kanshebber voor de Ballon d’Or voordat hij bij Liverpool kwam.”

“Joe Gomez is getransformeerd in een verdediger die eerste keus is bij Engeland, een speler die WK-finalist Dejan Lovren voor zijn blessure op de bank hield. Nadat hij vorig seizoen uit zijn comfort-zone bij Arsenal was vertrokken leek Alex Oxlade-Chamberlain een zekerheidje voor het WK voordat hij zijn kniebanden beschadigde in de halve finales van de Champions League”, vervolgt Redknapp zijn verhaal. “Wat nog opmerkelijker is, is dat de voortdurende ontwikkeling van Liverpool niet is afgeremd door het verlies van hun spelmaker van wereldklasse, Philippe Coutinho.”

“Het Liverpool van Klopp is nu voor de eerste keer dit seizoen de favoriet van de landstitel, maar er zullen nog de nodige wendingen in het verhaal komen. Manchester City had de titel vorig seizoen rond deze tijd al op zak en nadat ze er in de eerste paar maanden van dit seizoen onverslaanbaar uitzagen, nemen ze het aankomende donderdag als de jagers op tegen Liverpool. Klopp verdient een applaus voor de echte strijd waarin hij de mannen van Josep Guardiola heeft weten te sleuren.”

Bezig met laden …