voetbalzone

Manchester United heeft beet en levert Ten Hag eerste zomeraanwinst

Wessel Antes29 jun 2023, 17:50
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2023, 17:50
Advertentie

Manchester United en Chelsea zijn akkoord over de transfer van Mason Mount, zo meldt journalist David Ornstein van The Athletic. De 24-jarige middenvelder maakt voor een vaste transfersom van 64 miljoen euro de overstap naar Old Trafford. Daarnaast kan Mount zijn jeugdliefde Chelsea middels bonussen nog eens zes miljoen euro extra opleveren. De 36-voudig international van Engeland heeft toestemming gekregen om een medische keuring te ondergaan en de laatste details af te ronden. Volgens Fabrizio Romano gaat Mount tot medio 2028 tekenen.

Even leek het erop dat the Red Devils de hoop op Mount zouden opgeven. Zelf was de middenvelder al akkoord met United over een transfer. Chelsea wilde plotseling meer geld zien voor de rechtspoot, waarna de club Van Ten Hag dreigde om de stekker uit de deal te trekken. Inmiddels is Chelsea toch akkoord gegaan, waardoor de Haaksbergenaar zijn eerste zomeraanwinst binnen heeft. Daarmee is wel direct een flink deel van zijn transferbudget uitgegeven, daar Ten Hag volgens diverse Engelse media zo'n 130 miljoen mag uitgeven deze zomer. De Nederlandse oefenmeester kan dat bedrag wel nog opkrikken door overbodige spelers te verkopen.

Waar Mount de afgelopen seizoenen veelal uitblonk bij the Blues, deelde hij dit seizoen mee in de sportieve malaise. De voormalig Vitessenaar liet, mede door blessureleed, in 24 Premier League-optredens slechts 3 doelpunten en 2 assists noteren. Ook in de Champions League ging het dit seizoen niet van harte. Hij gaf 4 assists in 9 optredens en kwam geen enkele keer tot scoren. Chelsea eindigde als twaalfde afgelopen seizoen en werd in de kwartfinale van het miljoenenbal kansloos gelaten door Real Madrid (4-0).

Mount is niet de eerste speler die Chelsea deze transferperiode verlaat. N'Golo Kanté vertrok naar het Saudi-Arabische Al-Ittihad, terwijl Hakim Ziyech ploeggenoot van Cristiano Ronaldo wordt bij Al-Nassr. Ook doelman Édouard Mendy en centrale verdediger Kalidou Koulibaly staan voor een transfer naar het Midden-Oosten. Eerstgenoemde maakt de overstap naar Al Ahli en Koulibaly is vanaf volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Al Hilal. Mateo Kovacic (Manchester City) en Kai Havertz (Arsenal) hebben Stamford Bridge ook al verlaten.

Bezig met laden …