voetbalzone

Manchester United heeft 60 miljoen euro over voor gewild transfertarget

Sam Vreeswijk26 jul 2023, 17:39
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:03
Advertentie

Manchester United heeft een voorstel van zestig miljoen euro ingediend bij Atalanta om Rasmus Højlund over te nemen. Dat melden transferjournalisten Nicolò Schira en Fabrizio Romano woensdagmiddag. Het is echter maar zeer de vraag of Atalanta daarmee akkoord gaat: de Italiaanse club zou minimaal zeventig à tachtig miljoen euro willen ontvangen voor de twintigjarige aanvaller.

Romano meldt dat het om een mondeling voorstel gaat, van een transfersom van vijftig miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen. “Atalanta wilde altijd een vaste som van minimaal zeventig miljoen euro ontvangen”, voegt hij daaraan toe. Schira meldt dat Atalanta inclusief bonussen tachtig miljoen euro verwacht voor Højlund. Dat betekent dat United momenteel zo’n twintig miljoen euro onder de vraagprijs zit.

Højlund zelf, die nog tot medio 2027 vastligt in Bergamo, bereikte volgens Romano al een persoonlijk akkoord met de club van manager Erik ten Hag. Nu moeten beide clubs er dus nog uit zien te komen, en dat lijkt nog een flinke klus te worden gezien het transferbedrag dat beide partijen in gedachten hebben. Atalanta heeft bovendien een gunstige onderhandelingspositie, daar Paris Saint-Germain ook geïnteresseerd is in de Deen.

L’Équipe meldde vorige week dat de gesprekken tussen PSG en Højlund al geopend zijn, al was er toen vanuit Parijs nog geen eerste bod gedaan. De Parijzenaren zijn al enige tijd op zoek naar een nieuwe spits voor de komende jaren, onder meer door de onzekerheid over het aanblijven van Kylian Mbappé. Ondertussen is de kampioen een zoektocht begonnen en zijn – behalve Højlund - de namen van Randal Kolo Muani en João Félix reeds de revue gepasseerd.

Bezig met laden …