Manchester United kan nipte zege in Stadium of Light nu wél vieren

Bart Kruyt30 mrt 2013, 14:38
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2013, 14:38

Manchester United won vorig seizoen op de laatste speeldag met 0-1 van Sunderland, maar hoorde na het laatste fluitsignaal dat Sergio Agüero had gescoord tegen Queens Park Rangers, waardoor de landstitel naar Manchester City ging. Zaterdagmiddag won United opnieuw met 0-1 in het Stadium of Light, maar nu zorgde deze overwinning wel voor een goed gevoel. De ploeg van Sir Alex Ferguson zette een volgende stap richting het kampioenschap en heeft nu achttien punten meer dan achtervolger City, dat later deze middag nog wel in actie komt tegen Newcastle United.

/

Robin van Persie was weer belangrijk voor United, al zal het beslissende doelpunt niet op zijn naam komen. De topschutter schoot weliswaar hard op doel, maar zijn schot werd van richting veranderd door Titus Bramble, die daardoor een eigen goal op zijn naam schreef. United had dus geluk, maar het doelpunt (gemaakt na ruim 26 minuten) kwam de bezoekers zeker toe. De koploper was dominant in het Stadium of Light en Alexander Büttner had voor de treffer ook al een goede mogelijkheid gehad, maar na een prima actie stuitte hij op Simon Mignolet.

De keeper van Sunderland pareerde in de eerste helft ook nog een kopbal en een vrije trap van Van Persie en zag dat de aanvallers aan de overkant maar weinig deden. Zonder erg veel kansen te creëren was United de baas op het veld en in de tweede helft kwam daar geen verandering in. Van Persie kreeg weer een goede mogelijkheid, maar zag zijn schot nu geblokt worden door Danny Rose, voordat Nemanja Vidic aan de andere kant van het veld ongelukkig in botsing kwam met David de Gea. De keeper bleef geblesseerd op het veld liggen, maar kon de wedstrijd gewoon hervatten.

De spelers van Sunderland wilden graag kijken of De Gea inderdaad weer fit was, maar de thuisploeg kreeg geen mogelijkheden om de keeper te testen. United hield de tegenstander weg van het eigen doel en Büttner zorgde tien minuten voor tijd voor enige opwinding met een goed schot, maar zijn inzet werd corner getikt door Mignolet. Uit die hoekschop kopte Vidic net naast, waardoor de overwinning van United maar minimaal uitviel. De ploeg van Ferguson neemt het maandag in de kwartfinale van de FA Cup op tegen Chelsea, dat evenals Manchester City zaterdagmiddag om 16.00 uur in actie komt.