voetbalzone

Manchester United kan overbodige middenvelder aan competitiegenoot slijten

Bart DHanis20 jun 2023, 19:01
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2023, 19:01
Advertentie

Fulham wil Fred graag van Manchester United overnemen, zo weet The Telegraph dinsdagavond te melden. Volgens het Engelse medium staat de Braziliaan op de transferlijst op Old Trafford en mag hij voor 20 miljoen pond, omgerekend zo’n 23 miljoen euro vertrekken. Het contract van de controlerende middenvelder, die in 2018 voor zestig miljoen euro werd overgenomen van Shakthar Donetsk, loopt nog tot medio 2024 door in Manchester.

De twintig miljoen pond die de club van manager Erik ten Hag verlangt voor de dertigjarige spelverdeler, is Fulham te gortig. De Londense club denkt echter wel tot een akkoord te kunnen komen met the Mancunians. Er is door Fulham vooralsnog geen contact opgenomen met United. Fred zou zelf een overstap naar de nummer tien van het afgelopen Premier League-seizoen wel zien zitten.

Op de laatste speeldag van de Engelse competitie troffen United en Fulham elkaar op Old Trafford (2-1). Fred speelde 67 minuten mee in dat duel. Na afloop van de wedstrijd werd de Braziliaan gefilmd, terwijl hij een lang gesprek hield met Fulham-trainer Marco Silva. Wat de Portugese manager precies gezegd heeft, is niet bekend, maar het zou goed kunnen dat de twee een eventuele overstap bespraken.

Ondanks het feit dat Fred niet terughoudend is tegenover een eventuele overstap naar Craven Cottage, gaf hij na de verloren FA Cup-finale tegen Manchester City (1-2) aan dat hij nog steeds gelukkig is bij zijn huidige werkgever. "We moeten zien hoe volgend seizoen zal lopen. Ik wil belangrijk zijn, ik wil het team helpen, dus we zullen zien. Ik ben altijd erg blij geweest en ben nog steeds erg blij bij Manchester United.” Vorig jaar deed Fulham ook al zaken met United, toen werd de Braziliaanse Andreas Pereira voor tien miljoen euro overgenomen.

Bezig met laden …