Manchester United komt goed weg en moet op herhaling in de FA Cup

Thijs Post13 mrt 2016, 17:59
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 17:59

Manchester United heeft de nare smaak van de 2-0 nederlaag op Anfield in de Europa League niet kunnen wegspoelen. De ploeg van Louis van Gaal kreeg zondag in het kader van de kwartfinale van de FA Cup West Ham United op bezoek en het leek er lang op dat United tegen een nieuwe nederlaag aan zou lopen. Anthony Martial maakte echter vijf minuten voor tijd de 1-1, waardoor beide ploegen op herhaling moeten in Londen.

/

West Ham en the Red Devils staan in de competitie slechts twee punten bij elkaar vandaan en ook op het veld was er weinig dat ze scheidde. Beide ploegen keken in eerste instantie de kat uit de boom, tot Emmanuel Emenike de diepte in werd gestuurd door Andy Carroll. De Nigeriaan kreeg de bal echter niet tussen de palen en zag zijn kompaan in de aanval, Carroll, vlak daarna ook een aardige kans missen.

De Engelse spits stuitte na bijna twintig minuten spelen met een kopbal op David de Gea, voordat Ander Herrera namens United voor het eerst op doel schoot. Het schot van de Spanjaard ging echter via een verdediger naast. In de fase daarop veranderde de wedstrijd steeds meer in een tactisch steekspel, waarbij beide ploegen bang waren om teveel ruimte weg te geven. De Gea moest vlak voor de thee nog een keer in actie komen op een schot van Aaron Creswell, maar verder bleef het in de laatste twintig minuten van de eerste helft rustig voor beide doelen.

/

Herrera zorgde bijna een kwartier na rust met een vrije trap voor nieuw gevaar, maar keeper Darren Randolph was attent. Vlak daarna kreeg Marcus Rashford een grote kans om de wedstrijd open te breken, maar Randolph kon de inzet van de jongeling net stoppen. Dimitri Payet appelleerde aan de andere kant na een valpartij nadrukkelijk voor een penalty, maar hij vond geen gehoor bij scheidsrechter Martin Atkinson. De Fransman had een paar minuten later meer geluk: hij mocht vanaf zo’n 25 meter aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal onberispelijk via de binnenkant van de paal langs De Gea.

Van Gaal greep daarna in en bracht onder anderen Memphis Depay in de ploeg. Met de Nederlander op het veld ging United nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er zo’n vijf minuten voor tijd ook: Herrera vond Martial bij de tweede paal, waarna de Fransman de bal met enige moeite achter Randolph kon werken voor de 1-1. In de laatste minuten van de wedstrijd was het vooral de thuisploeg die op zoek was naar de overwinning, al moest De Gea ook nog een keer in actie komen om een verraderlijk schot van Michail Antonio uit zijn doel te houden.