voetbalzone

‘Manchester United laat aankoop van Louis van Gaal naar Juventus gaan’

Dominic Mostert20 jan 2019, 16:45
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2019, 16:45
Advertentie

Matteo Darmian lijkt Manchester United te gaan inruilen voor Juventus. Volgens onder meer Goal en La Gazzetta dello Sport wordt de verdediger tot het einde van het seizoen gehuurd door Juventus, met een optie tot koop. De komst van Darmian betekent tevens dat Leonardo Spinazzola door de Oude Dame verhuurd zal worden aan Bologna.

Darmian wordt voor drie miljoen euro gehuurd; aan het einde van het seizoen kan Juventus de deal voor acht miljoen euro permanent maken. De 29-jarige back heeft een aflopend contract bij Manchester United, maar the Red Devils hebben een optie om hem tot medio 2020 vast te leggen. Ook als hij uiteindelijk verkocht wordt, zal Manchester United daar gebruik van maken om nog de nodige miljoenen aan de Italiaan over te houden.

In 2015 betaalde Manchester United achttien miljoen euro aan Torino voor Darmian. Hij kwam sindsdien tot 59 competitieduels, maar Louis van Gaal deed vaker een beroep op hem dan José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer. In het huidige seizoen kwam Darmian maar vijf keer in actie. Zaterdag werd hij in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (2-1) binnen de lijnen gebracht en stond hij een minuut op het veld.

Behalve Juventus werden ook Internazionale en Napoli al enige tijd in verband gebracht met Darmian. Tegenover de komst van de 36-voudig international van Italië staat voor Juventus dus het vertrek van Spinazzola naar Bologna. De 25-jarige linksback mocht alleen vertrekken indien er een 'geschikte vervanger' zou worden gevonden, zo liet trainer Massimiliano Allegri zondag doorschemeren, en die lijkt er inmiddels aan te komen.

Bezig met laden …