Noussair Mazraoui Matthijs de LigtImago

Manchester United slaat dubbelslag en strikt zowel Matthijs de Ligt als Noussair Mazraoui

Sam Vreeswijk13 aug 2024, 21:22
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2024, 09:47
Advertentie

Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui vervolgen hun loopbaan definitief bij Manchester United, zo maakt de club van manager Erik ten Hag wereldkundig. De van Bayern München afkomstige verdedigers doorliepen de medische keuring op Old Trafford zonder problemen. De Ligt tekende daarna een vijfjarig contract, met de optie op nog een jaar. Mazraoui ligt voor vier jaar vast op Old Trafford, ook met de optie op nog een jaar.

“Toen ik hoorde dat Manchester United me wilde, keek ik uit naar de mogelijkheid van een nieuwe uitdaging bij zo'n historische club”, aldus De Ligt op de website van zijn nieuwe club. “Tijdens de gesprekken die volgden, was ik onder de indruk van de visie van de club en de rol die ze voor mij zagen. Erik ten Hag heeft de beginfase van mijn carrière vormgegeven, dus hij weet hoe hij het beste uit me kan halen. Ik kan niet wachten om weer met hem samen te werken.”

De overgang van De Ligt naar Manchester United hing al enkele weken in de lucht. De transfer naar de Premier League kwam in een stroomversnelling toen de Oranje-international, die op het EK als reservespeler fungeerde, een persoonlijk akkoord bereikte met de FA Cup-winnaar.

De Ligt, waar Manchester United ongeveer 50 miljoen euro voor betaalt, is de tweede Nederlander die deze zomer door Ten Hag naar Manchester United wordt gehaald. Joshua Zirkzee kwam onlangs voor een transfersom van 42,5 miljoen euro over van Bologna. De aanvaller tekende voor vijf seizoenen in Manchester.

De komst van De Ligt is noodzakelijk in de ogen van Ten Hag. Manchester United heeft Raphaël Varane transfervrij laten vertrekken, terwijl Victor Lindelöf ook uit mag kijken naar een nieuwe club, aangezien hij nog maar beschikt over een contract tot medio 2025.

Einde Bayern-tijdperk

De Ligt ruilde Juventus medio 2022 in voor Bayern, dat inclusief bonussen 80 miljoen euro neerlegde voor de Nederlander. De voorstopper kwam in twee seizoenen tijd tot 73 optredens, maar was nooit onomstreden bij der Rekordmeister.

Met name de inmiddels vertrokken Thomas Tuchel leek twijfels te hebben bij De Ligt, die dan ook niet altijd een basisplaats had. De aanwinst van Manchester United verlaat Zuid-Duitsland met een kampioenschap en een Duitse Supercup op zak.

Vlak voordat zijn transfer bekend werd, plaatste De Ligt een open brief op zijn sociale media. Daarin bedankte hij de Bayern-fans, en noemde hij zijn vertrek uit Zuid-Duitsland 'bitterzoet'.

Noussair Mazraoui

Voor Mazraoui betaalde Manchester United naar verluidt twintig miljoen euro, inclusief bonussen. Ook de Marokkaans international werkte eerder samen met Ten Hag, bij Ajax. Op Old Trafford gaat hij de concurrentiestrijd aan met Diogo Dalot.

Tegenover het aantrekken van Mazraoui staat het vertrek van Aaron Wan-Bissaka bij Manchester United. De Engelsman heeft dinsdag zijn transfer naar West Ham United afgerond, waardoor er in Manchester plek is voor de voormalig Ajacied.

"Het is een geweldig gevoel om speler van Manchester United te zijn", reageert Mazraoui. "Ik kan niet wachten om het veld van Old Trafford op te lopen in een rood shirt. Erik ten Hag heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling als speler. Dus ik ben blij dat ik weer herenigd ben met hem, tijdens de belangrijkste jaren van mijn carrière. Ik weet wat hij verwacht van zijn speler, en ik zal alles geven om mijn bijdrage te leveren aan het succes van de groep."

Bezig met laden …