Jadon Sancho JuveGetty Images

Chelsea 'verlost' Manchester United definitief van Jadon Sancho

Rian Rosendaal31 aug 2024, 20:50
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2024, 20:52
Advertentie

Chelsea neemt Jadon Sancho over van Manchester United, zo maakt de club uit Londen bekend via de officiële kanalen. Het gaat om huur met de verplichte optie tot koop, van circa 25 miljoen euro.

Juventus wilde Sancho ook tot het einde van het seizoen huren van Manchester United, maar viste uiteindelijk achter het net.

Onder meer The Guardian meldde eerder deze week al dat Sancho een overgang naar Chelsea verkoos boven een verhuurperiode bij Juventus. De uit Londen afkomstige aanvallende middenvelder is al sinds zijn jongste jaren fan van Chelsea en wil graag een keer voor zijn geliefde club uitkomen.

In de Engelse media gingen al geruchten rond dat Chelsea bereid was om Raheem Sterling te betrekken in een deal met Manchester United voor Sancho. Sterling vertrok echter in de sloturen van Deadline Day naar Arsenal, op huurbasis.

Manager Enzo Maresca ging voorafgaand aan het uitduel met FC Servette (2-1 nederlaag) in de play-offs van de Conference League kort in op de interesse van Chelsea in Sancho. ''Ik ken Jadon vooral van zijn periode bij Manchester City. Ik ken hem zelfs erg goed. Maar hij speelt niet bij ons. We zullen wel zien wat er gaat gebeuren.''

Sancho leek zijn langste tijd bij Manchester United al te hebben gehad, ondanks een doorlopend contract tot medio 2026 en de optie om er nog een seizoen aan vast te plakken.

De middenvelder annex vleugelaanvaller werd door Erik ten Hag niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de eerste twee duels van Manchester United in de Premier League. Manchester United betaalde in 2021 maar liefst 85 miljoen euro voor Sancho.

Bezig met laden …