Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United heeft 60 miljoen euro over voor gewild transfertarget

Laatste update:

Manchester United heeft een voorstel van zestig miljoen euro ingediend bij Atalanta om Rasmus Højlund over te nemen. Dat melden transferjournalisten Nicolò Schira en Fabrizio Romano woensdagmiddag. Het is echter maar zeer de vraag of Atalanta daarmee akkoord gaat: de Italiaanse club zou minimaal zeventig à tachtig miljoen euro willen ontvangen voor de twintigjarige aanvaller.

Romano meldt dat het om een mondeling voorstel gaat, van een transfersom van vijftig miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen. “Atalanta wilde altijd een vaste som van minimaal zeventig miljoen euro ontvangen”, voegt hij daaraan toe. Schira meldt dat Atalanta inclusief bonussen tachtig miljoen euro verwacht voor Højlund. Dat betekent dat United momenteel zo’n twintig miljoen euro onder de vraagprijs zit.

Højlund zelf, die nog tot medio 2027 vastligt in Bergamo, bereikte volgens Romano al een persoonlijk akkoord met de club van manager Erik ten Hag. Nu moeten beide clubs er dus nog uit zien te komen, en dat lijkt nog een flinke klus te worden gezien het transferbedrag dat beide partijen in gedachten hebben. Atalanta heeft bovendien een gunstige onderhandelingspositie, daar Paris Saint-Germain ook geïnteresseerd is in de Deen.

L’Équipe meldde vorige week dat de gesprekken tussen PSG en Højlund al geopend zijn, al was er toen vanuit Parijs nog geen eerste bod gedaan. De Parijzenaren zijn al enige tijd op zoek naar een nieuwe spits voor de komende jaren, onder meer door de onzekerheid over het aanblijven van Kylian Mbappé. Ondertussen is de kampioen een zoektocht begonnen en zijn – behalve Højlund - de namen van Randal Kolo Muani en João Félix reeds de revue gepasseerd.

Waar denk jij dat Rasmus Højlund volgend seizoen speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ga dan ook voor Vlahovic of desnoods Kolo Muani. Vlahovic is op te halen voor 70 miljoen. Muani voor 80. Vlahovic is fysiek een beest en een echte kapstok die ijzersterk is in de 16. Muani kan uitstekend meevoetballen en zou perfecte tandem zijn met Rashford.Hojlund zie als een typische scandinavische hardloper die leuk kan druk zetten en vecht voor iedere meter, maar aan de bal en qua scorend vermogen lang niet zo goed als Vlahovic of Muani.

26 juli 2023 om 18:36

Achja ik denk dat weinigen Hojlund regelmatig hebben zien spelen. Ten Hag en Man Utd hebben hem regelmatig zien spelen neem ik aan en ze verkiezen hem boven Vlahovic en Muani. Daar zullen ze dan wel een reden voor hebben. Een hardloper is denk ik overigens precies wat Ten Hag wel kan bekoren met de manier van spelen zoals hij dat wilt. Vlagovic en Miami hebben zich al meer kunnen laten zien doordat ze 3-4 jaar ouder zijn, dus dat is waarschijnlijk ook de reden dat veel mensen de voorkeur geven aan die 2, maar Hoylund zal toch echt wel veel potentie hebben als clubs als PSG en Man Utd daar de voorkeur aan geven. Voor de rest is het gewoon afwachten in mijn ogen.

26 juli 2023 om 19:24

Ik mag ook hopen dat ik hem minder vaak heb zien spelen dan de scouts van Manchester United, maar ik blijf dit alsnog een gok vinden hoor. Ten Hag kan wel een spits willen die vuile meters maakt en hoog druk zet, maar hij heeft vooral heel hard een spits met scorend vermogen nodig, zoveel is vorig jaar wel gebleken. United heeft de hele tweede seizoenshelft gespeeld met Weghorst en ik heb misschien nog wel nooit een spits zo fanatiek druk zien zetten en zoveel vuile meters zien maken als hij, maar toch had het geen zin. United heeft vooral keihard scorend vermogen nodig. Alles moet van Rashford en in mindere mate Bruno Fernandes komen qua goals en bij de rest is altijd maar hopen op een bevlieging.

Ten Hag heeft een spits nodig die voetballend goed is, bereid is tot hoog drukzetten, scorend vermogen heeft en de combinatie aan kan gaan (zowel als aanspeelpunt kan fungeren als uitzakken dus). Er is daar één spits voor die dat allemaal kan en dat is Harry Kane. Die schijnt echter onhaalbaar te zijn voor United, dus dan moet je helaas naar (mindere) alternatieven kijken die enigszins vergelijkbaar zijn.

Misschien is die Hojlund er zo één, maar als ik de verhalen over hem lees is het inderdaad wel een beetje een spits zoals Zermatt hierboven beschrijft. Nu mag je tot op zekere hoogte (het blijft Man Utd natuurlijk) aannemen dat de clubscouts/ten Hag goede redenen voor de komst van Hojlund hebben, maar qua profiel en moyenne (wat ondanks het verrrekenen naar speelminuten nog steeds niet geweldig is) mag je echt wel vraagtekens stellen bij deze transfer. Zeker als United naar verluidt wel heeft geïnformeerd naar Kane wat aangeeft dat ze zijn type spits absoluut wel overwegen. Dan kan het i.m.o. best terecht vreemd aanvoelen dat ze nu ineens vol voor Hojlund lijken te gaan.

26 juli 2023 om 18:53

Niet echt gebaseerd op feiten jouw statement. Ja Hojlund is sterk en steekt veel energie in de wedstrijd wat normaliter als een plus word gezien in de Premier League maar hij is een stuk meer dan alleen een werkpaard.

Zijn schoten op doel percentage is met 51% hoger dan een Vlahovic of Osimhen bijvoorbeeld. Dat geeft aan dat hij niet veel schoten nodig heeft om zijn target te vinden dat uit zich ook in het feit dat hij voor 9 goals maar 54 schoten nodig heeft gehad tegenover Vlahovic die voor 8 veldgoals 62 nodig had. In een team waarin hij aanzienlijk meer kansen zal krijgen zal dit ook leiden tot meer goals.

Ook aan de bal is hij veel beter dan je nu laat denken zeker in vergelijking met een Vlahovic is het veel meer een speler die de bal vaker aan de voet heeft. Hij dribbelt meer en heeft meer carries meer touches in de penalty box en aanvallende derde in zijn algemeen wat goed past bij de stijl van Ten Hag die razendsnel wil omschakelen. Kolo Muani vind ik dan een betere suggestie.

26 juli 2023 om 19:35

Goh wil je nou zeggen dat spitsen van 24/25 beter zijn dan een spits van 18? Wat een inzicht zeg. Vlahovic en Muani waren 6-7 jaar geleden bijlange na niet waar Hojlund nu is. Blijft een gok uiteraard want je weet niet hoe hij zich de komende jaren ontwikkeld maar jij bent hier ook wel heel kortzichtig. Muani en Vlahovic zijn geen toppers. Hojlund ook niet maar heeft wel de potentie en meer tijd om dat te worden.

26 juli 2023 om 19:59

Niet overdrijven kerel. Hojlund en Vlahovic hebben een heel vergelijkbaar pad afgelegd. Hojlund heeft net zijn eerste seizoen erop zitten in de Serie A met 19/20 jaar is dat heel knap om jezelf zo op de kaart te zetten met zijn spel en 9 goals. Vlahovic was 18 tijdens zijn eerste invalbeurtjes in de Serie A en had het jaar daarop een vergelijkbaar seizoen met Hojlund nu hij had 6 goals en aanzienlijk minder speeltijd. Het jaar weer daarop was degene met 20 plus goals. Wat Hojlund dus dit jaar zou moeten halen wilt hij Vlahovic bijhouden.

Het gaat meer om de type speler die Ten Hag wil hebben. Kolo Muani is met 24 ook nog erg jong maar is niet de centrum spits die met zijn rug naar het doel kan kaatsen aannemen etc hij is meer een type Rashford. Vlahovic is weer meer iemand met een presence in de 16 en daarbuiten wat minder. Hojlund bied beiden aan hij laat zich regelmatig terugzakken om dan vooruit te dribbelen en kan heel goed vanuit het centrum opereren en is goed in de 16.

26 juli 2023 om 21:23

Precies dat MaxKaplan. Allemaal leuk dat United beter die of die speler moet halen voor dst geld. Denk dat ten Hag wel weet waarom die juist Hojlund wil.
Zijn eerste keus was idd Kane, Osimhen 2e en Hojlund 3e keus. Dat zal niet voor niets zijn. Precies wat jij omschrijft wat voor type Hojlund is en wat ten Hag nodig heeft.

Vlahovic is ook gewoon goede en WEL voor 60 mil op te halen. Of haal anders Lautaro Martinez, ook rond de 80Mil maar meer bewezen, beter en help je de rest vd Italiaanse top ook handje! Ik zeg doen!

26 juli 2023 om 17:48

Vlahovic is zeker niet op te halen voor 60mil haha.

26 juli 2023 om 17:50

Juve staat op voor een transfer bij een goed bod dus ik zie Vlahovic gaan voor 60 exclusief bonussen

26 juli 2023 om 17:53

Open voor een transfer mits een correct bod. Als Hojlund al 60 kost, zal Juve geen vrede nemen met 60mil hoor. Maken ze ook nog verlies op een 23jarige topspits in wording (1 slecht seizoen), en veel goede spitse zijn er nu ook weer niet...

26 juli 2023 om 17:57

Vlahovic is zeker niet verkeerd maar vorig seizoen toch gewoon geflopt? Juventus wilt hem verkopen (vanwege financiën) en zie geen ploeg hier 70mil voor neerleggen.

26 juli 2023 om 18:02

Juve wilt niet verkopen maar we moeten iemand verkopen daar we geen CL mogen spelen. Het kan ook gewoon Chiesa worden die vertrekt. Vlaho kost 80m.

26 juli 2023 om 18:10

Geflopt? Hij heeft een mindere seizoen gehad, deels door zijn Pubalgie waar hij lang last van heeft gehad. Ik kijk alle matchen van Juve, met het voetbal die wij brachten was het moeilijk functioneren als spits. Zet hem bij eender welke topclub en hij legt er altijd 20-25 in.

26 juli 2023 om 18:12

Als er niet minstens 70 wordt geboden zal er niet gepraat worden hoor. Na Haaland heeft Vlahovic de meeste goals gemaakt onder 23j, waarom zouden we genoegen nemen met 60mil? De spitsen zijn maar dun gezaaid in Europa...

26 juli 2023 om 18:14

"Maken ze ook nog verlies op een 23jarige topspits in wording (1 slecht seizoen),...."

Juventus heeft ook verlies gemaakt op de Ligt, een 23 jarige topverdediger (in wording) en toch werd hij verkocht....

26 juli 2023 om 18:54

Een spits is niet hetzelfde als een centrale verdediger. Er lopen wel meerdere goede verdedigers rond, het is niet voor niets dat ManU achter Hojlund moet gaan, de rest is ofwel niet goed genoeg ofwel te duur...

26 juli 2023 om 17:48

Nou ik vind lautaro al een veel betere keuze. Beste is oshimen. Snap niet wat je met hojlunf moet heeft het misschien 10 wedstrijden goed gedaan bij atalanta. Lang nog niet goed genoeg.

26 juli 2023 om 17:51

Osimhen heeft al aangeven voor maar paar clubs weg te willen, waar Manu volgens mij niet bij hoort en daarbij wilt Napoli 150 mil ofzo

26 juli 2023 om 19:30

Als United het geld voor Osimhen had hadden ze dat wel voor Kane afgetikt denk ik. Die leek onhaalbaar en was (zelfs voor mede-PL-clubs) nog goedkoper dan Osimhen. Dat geld wil United dus blijkbaar niet uitgeven, dus dan kom je wel in een andere categorie terecht

Lautaro hoeft van mij persoonlijk niet zo. Hele goede speler hoor, maar heb wel echt het idee dat hij baat heeft bij een tweespitsensysteem en in het systeem van Ten Hag als enkele spits en aanspeelpunt minder uit de verf zal komen.

26 juli 2023 om 19:39

Osimhen wil juist naar Man United.

26 juli 2023 om 20:26

Osimhen wilt zijn contract verlengen

26 juli 2023 om 21:17

Klopt arsenal890.
Met een afkoopclausule van 100 miljoen erin. Dus is voor Osimhen een goede deal

26 juli 2023 om 17:55

Nou Lautaro is echt niet voor 80 miljoen te koop. Enige speler samen met Barella die tegen geen enkel bedrag weg mag. Lautaro is ook paar dagen geleden tot nieuwe aanvoerder van Inter. Dat wordt een clubicoon.

Dan zou ik eerder aankloppen bij benfica voor goncalo ramos. Alleen weet ik niet precies hoeveel die moet kosten. Maar als je toch zoveel gaat uitgeven beter aan ramos. Dan aan deze rendement loze spits met alle respect.

26 juli 2023 om 17:50

Ramos is nog niet helemaal klaar voor zo’n stap. In het tweede seizoenshelft heeft ie een enorme dip gehad. Benfica hanteert een prijs van 80M omdat ze nu geld zat hebben. Ramos zou ik nu zo’n waarde van 40/45M schatten.

26 juli 2023 om 17:51

Helemaal eens. Hojlund is wel een talent hoor, maar echt veel te duur. Betaal dan 70-80 voor: Ramos, Muani of Vlahovic. Ik vind Hojlund prima om erbij te hebben, maar echt niet voor dit bedrag. Een te groot risico. 60 miljoen is eigenlijk al te veel.

26 juli 2023 om 18:20

JvL-United wij betalen standaard veel te veel voor spelers. Je denkt toch niet echt dat we die spelers dan voor 70-80 op kunnen halen? Bovendien zit er nogal een verschil tussen 50 en 80 miljoen. En wat kan jou het nou schelen wat er betaald word? Als ten hag hem wil ben ik blij als hij hem krijgt.

26 juli 2023 om 18:30

Ik hoorde zelfs iets over clausule van 100 of 120 miljoen voor ramos.

26 juli 2023 om 20:53

Dat heeft ie ook. Maar denk dat Benfica 80M echt wel zou accepteren.

26 juli 2023 om 20:58

Geen idee. Portugese clubs wijzen graag naar hun clausules.

Ken m ook alleen beetje van het wk. Daar vond ik hem niet goed voetballen, maar wel makkelijk scoren.

Ik heb geen wedstrijden gezien van Atalanta vorig seizoen dus ik kan niet goed oordelen over Højlund. In de video's die ik gekeken heb van zijn hoogtepunten zie je wel potentie, maar ik zie geen topspeler in hem. Lijkt mij geen 60 miljoen waard.

Daarnaast heeft United iemand nodig die er gelijk staat. Højlund lijkt me erg risicovol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren