voetbalzone

‘Manchester United loopt ‘whizz-kid’ mis als Van Gaal wordt ontslagen’

Daniel Cabot Kerkdijk22 mei 2016, 07:30
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2016, 07:30
Advertentie

De onzekerheid over de continuïteit van Louis van Gaal bij Manchester United vormt een obstakel in de interesse in Reece Oxford, zo verzekeren de kranten in Engeland zondag. De pas zeventienjarige centrumverdediger van West Ham United is al enkele maanden het doelwit van de kersverse FA Cup-winnaar, die tot dertien miljoen euro zou willen gaan.

/

Manchester United heeft naar verluidt nog geen formeel contact met West Ham opgenomen. Dit zou te maken hebben met een impasse tussen vice-voorzitter Ed Woodward en de Amerikaanse clubeigenaren over de toekomst van Van Gaal op Old Trafford. De topbestuurder wil dat Van Gaal ook komend seizoen voor de selectie staat, ondanks het mislopen van deelname aan de Champions League. Daar is de familie Glazer echter fel op tegen.

Zolang de impasse niet wordt opgelost, staat het halen van nieuwe spelers voorlopig on hold. West Ham probeert ondertussen om whizz-kid Oxford een nieuw contract te laten ondertekenen. De jeugdinternational van Engeland Onder-19 wil zo snel mogelijk duidelijkheid. De jongste debutant in de clubgeschiedenis van the Hammers zou graag met Van Gaal willen werken, omdat de Nederlander altijd bereid is om eigen jeugd in te passen.

Oxford tekent echter liever een nieuw contract met West Ham indien United ervoor kiest om Van Gaal te ontslaan en José Mourinho aan te stellen. De Portugees staat erom bekend dat hij jonge voetballers niet of nauwelijks een kans geeft. Oxford, die in zijn eerste seizoen tot twaalf duels in de hoofdmacht kwam, geniet ook interesse van Manchester City, maar de club uit de Eastlands heeft al centrale verdedigers als Vincent Kompany, Nicolás Otamendi, Eliaquim Mangala en Jason Denayer op de loonlijst staan.

Bezig met laden …