voetbalzone

Manchester United loot gunstig in voorronde Champions League

Matthijs van Laar07 aug 2015, 12:23
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2015, 12:23
Advertentie
voetbalzone

Louis van Gaal heeft met Manchester United uitstekende papieren om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Tijdens de loting voor de laatste play-offronde werd de Engelse grootmacht gekoppeld aan Club Brugge. Op het eerste gezicht lastigere opponenten als CSKA Moskou, Lazio en AS Monaco werden daarmee ontlopen.

Rapid Wien, dat in de derde voorronde nog te sterk was voor Ajax, werd gekoppeld aan Shakhtar Donetsk. De Oekraïners maakten in de vorige ronde korte metten met het Fenerbahçe van Robin van Persie en lijken favoriet voor het tweeluik met de Oostenrijkers. FC Basel, de nieuwe club van Jean-Paul Boëtius, lootte Maccabi Tel Aviv uit Israël en lijkt daardoor goede papieren te hebben.

De Nederlandse enclave bij Lazio (Stefan de Vrij, Edson Braafheid, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna) krijgt het een stuk lastiger. Zij stuiten met hun Italiaanse werkgever op Bayer Leverkusen, dat vorig jaar nog reikte tot de achtste finales van het kampioenenbal. Sporting Portugal werd gekoppeld aan CSKA Moskou en Valencia kruist de degens met AS Monaco.

De volledige loting:

Champions route
FC Astana (Kaz) - APOEL Nicosia (Cyp)
KF Skënderbeu (Alb) - Dinamo Zagreb (Kro)
Celtic (Sch) - Malmö FF (Zwe)
FC Basel (Zwi) - Maccabi Tel Aviv (Isr)
BATE Borisov (WRu) - Partizan Belgrado (Ser)

League route
Lazio (Ita) - Bayer Leverkusen (Dui)
Manchester United (Eng) - Club Brugge (Bel)
Sporting Portugal (Por) - CSKA Moskou (Rus)
Rapid Wien (Oos) - Shakhtar Donetsk (Oek)
Valencia (Spa) - AS Monaco (Fra)

De wedstrijden zullen op 18/19 en 25/26 augustus worden gespeeld. De tien winnaars voegen zich in de groepsfase bij de 22 rechtstreeks geplaatste clubs

Bezig met laden …