voetbalzone

Manchester United maakt bescheiden winst met vertrek van Büttner

Erik van Dam28 jun 2014, 17:19
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 17:19
Advertentie

Manchester United heeft de transfer van Alexander Büttner naar Dynamo Moskou zaterdag officieel afgerond. De Engelse topclub bevestigt via de officiële kanalen dat het de linkervleugelverdediger heeft overgedaan aan de Russen. United kocht hem twee jaar geleden voor zo’n 4,7 miljoen euro van Vitesse en krijgt nu een initiële som van 5,5 miljoen euro voor de geboren Doetinchemmer.

voetbalzone

Büttner tekende in de zomer van 2012 vrij verrassend een contract voor vier seizoenen op Old Trafford. Hij leek de toekomstige opvolger van Patrice Evra te zijn, maar koos er na twee jaar voor richting Moskou te vertrekken. Onder Sir Alex Ferguson speelde hij vijf competitiewedstrijden en drie duels in de Champions League: diens opvolger David Moyes gunde Büttner acht competitieduels en drie wedstrijden in Europa.

Nadat duidelijk werd dat Louis van Gaal naar Old Trafford zou komen, koos Büttner eieren voor zijn geld. Omdat de bondscoach hem bij Oranje niet zag staan, wilde hij een derde seizoen niet meer afwachten. De transfersom die Manchester United aan de Nederlander verdient kan oplopen tot maximaal zeven miljoen euro, afhankelijk van Büttners prestaties bij zijn nieuwe club.

Bezig met laden …