Manchester United pakt eerste hoofdprijs van seizoen

Daniel Cabot Kerkdijk28 feb 2010, 16:57
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2010, 16:57

Manchester United heeft zondag het toernooi om de Carling Cup gewonnen. In de eindstrijd was de ploeg van Sir Alex Ferguson een maatje te groot voor Aston Villa, dat lijdzaam moest toezien hoe haar vroege voorsprong ongedaan werd gemaakt: 1-2. In 1994 stonden de ploegen ook al tegenover elkaar. Toen vierde men in Birmingham feest en grepen The Mancunians naast the treble.

/

De ploeg van Martin O'Neill begon met zelfvertrouwen aan de ontmoeting, met de wetenschap dat dit seizoen op Old Trafford werd gewonnen en de ontmoeting op Villa Park in een gelijkspel eindigde. Daarnaast won alleen Liverpool meer Carling Cups dan The Villans. Al na vijf minuten spelen kwam de ploeg op Wembley op voorsprong. Na een overtreding van Nemanja Vidic op Gabriel Agbonlahor schoot James Milner de bal vanaf elf meter achter Tomasz Kuszczak: 1-0.

Welgeteld zeven minuten kon Aston Villa van haar voorsprong genieten. Na een fout van Richard Dunne maakte Michael Owen de snelle gelijkmaker: 1-1. Een redding van Kuszczak voorkwam dat een goede inzet van Milner de wedstrijd weer liet kantelen. Ook Emile Heskey wist daarna niet Kuszczak te verschalken. De paal stond op slag van rust een doelpunt van Ji-sung Park in de weg.

/

Na de hervatting kon de wedstrijd alle kanten op. Een uitstekende interventie van Brad Friedel voorkwam een doelpunt van Michael Carrick, terwijl Ashley Young in kansrijke positie naast het doel van Kuszczak schoot. Het was invaller Wayne Rooney die de ban brak. De in vorm verkerende aanvaller kopte op aangeven van Antonio Valencia de 2-1 achter Friedel. De paal voorkwam daarna nog een goal van Rooney.

Aston Villa zette een slotoffensief in, maar de ploeg van O'Neill bleef met lege handen achter. Een kopbal van James Collins werd door Vidic van richting veranderd, maar Kuszczak bracht redding. Ook in de vier minuten blessuretijd bleef de formatie van Ferguson overeind en werd de eerste prijs uitbundig gevierd.