voetbalzone

Manchester United presenteert Onana: ‘André is onze eerste keuze’

Rian Rosendaal20 jul 2023, 20:02
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 20:02
Advertentie

André Onana mag zichzelf officieel speler van Manchester United noemen. Na de succesvolle onderhandelingen met Internazionale en dito medische keuring tekende de doelman uit Kameroen een meerjarig contract op Old Trafford. Diverse Engelse media melden dat the Red Devils een vast bedrag van 55 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan variabelen neertellen voor Onana, die bij Inter nog vier seizoenen vastlag. De Kameroener tekent op Old Trafford tot medio 2028, met de optie voor nog een jaar.

"Het is een ongelooflijke eer om voor Manchester United uit te gaan komen", aldus Onana op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb mijn hele leven hard gewerkt om op dit punt te komen, waarbij ik onderweg veel obstakels heb overwonnen. Het zal een geweldige ervaring zijn om het doel op Old Trafford te verdedigen en bij te dragen aan het team. Dit is het begin van een nieuwe reis voor mij, met nieuwe teamgenoten en nieuwe ambities om voor te vechten."

Onana is de opvolger van David de Gea, die liefst twaalf jaar in het doel stond bij United. "Manchester United heeft een lange geschiedenis van ongelooflijke keepers en ik zal nu alles geven om mijn eigen nalatenschap te creëren in de komende jaren. Ik ben enthousiast over de kans om weer samen te werken met Erik ten Hag, en ik kan niet wachten om mijn rol te spelen in het succes waarvan ik weet dat hij vastbesloten is om te leveren bij deze geweldige voetbalclub."

Directeur John Murtough is blij om Onana te contracteren. "André was onze eerste keuze, met precies het juiste profiel qua technische eigenschappen en persoonlijkheid. Omdat hij gedurende zijn hele carrière succes heeft geboekt, weten we dat André verder zal bijdragen aan de winnaarsmentaliteit die we binnen ons team aan het opbouwen zijn. Hij is op 27-jarige leeftijd al een van 's werelds beste keepers en we zijn er van overtuigd dat hij zich de komende jaren nog verder kan ontwikkelen."

Manager Erik ten Hag kent Onana hun uit hun gezamenlijke periode bij Ajax en zag in hem de droomkandidaat voor de positie onder de lat bij Manchester United. Even werd Justin Bijlow ook in verband gebracht met de Engelse grootmacht, maar het werd al snel duidelijk dat Onana de voorkeur had van Ten Hag. De voormalig Ajacied (27) treedt in de voetsporen van David De Gea, die onlangs besloot om Manchester United na twaalf seizoenen te verlaten.

Onana vertrok vorig jaar zomer transfervrij bij Ajax om Samir Handanovic te vervangen in het Giuseppe Meazza. Dat deed hij naar behoren. De sluitpost speelde afgelopen seizoen 41 wedstrijden voor Inter en hield daarin 19 keer de nul. Onana moest 36 keer vissen. De ex-Ajacied bereikte de Champions League-finale met Inter, maar ging in Istanbul ten onder tegen Manchester City (1-0).

Bezig met laden …