voetbalzone

Manchester United revancheert zich in rommelige derby op City

Robin Bruggeman26 okt 2016, 22:56
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2016, 22:56
Advertentie

Manchester United heeft woensdagavond de vieze nasmaak van de afstraffing bij Chelsea van zich af kunnen spelen en revancheerde zich ook en passant nog eventjes op aartsrivaal Manchester City. De ploeg van Josep Guardiola was anderhalve maand geleden nog te sterk in de Premier League, maar José Mourinho trok met zijn team in de EFL Cup aan het langste eind. The Red Devils wonnen met 1-0.

/

United en City troffen elkaar 46 dagen geleden nog, maar van het optimisme dat toen niet zo lang na het aantreden van Guardiola en Mourinho nog heerste, was woensdagavond in beide kampen. De aartsrivalen maken een moeilijke periode door en het spel was in de eerste helft van de onderlinge ontmoeting ook niet om over naar huis te schrijven. Kelechi Iheanacho liet zich al wel na twee minuten zien toen hij zichzelf tegen een geweldige voorzet van Jesús Navas aan lanceerde, maar zijn inzet ging hoog over.

City hield tot de rust het merendeel van het balbezit, maar slaagde er niet in hier veel mee te doen voor het doel van David de Gea. Wat niet anders kan zijn geweest dan een donderpreek van Mourinho miste zijn uitwerking niet na rust. United begon namelijk veel beter aan het tweede bedrijf en Zlatan Ibrahimovic eiste een hoofdrol op. De Zweed speelde na drie minuten spelen Nicolas Otamendi door de benen, waarna hij Paul Pogba bijna in staat stelde te scoren. De Fransman zag zijn inzet echter via Willy Caballero op de paal belanden.

/

Ibrahimovic was even later gelukkiger met zijn voorbereidende werk: hij speelde de bal vanaf de zijkant de zestien in, waarna Ander Herrera Fernandinho opzij zette. Voor de instormende Juan Mata was het daarna een koud kunstje de bal in het doel te schieten. City moest daarna op zoek naar de gelijkmaker en Guardiola greep in door Sergio Agüero in te brengen. Net als in het eerste deel van de wedstrijd slaagden de bezoekers er echter niet echt in om kansen te creëren, waardoor United als winnaar van het veld af stapte.

Bezig met laden …