voetbalzone

Manchester United strikt tweede aanwinst: 'Geweldig'

Daniel Cabot Kerkdijk22 jun 2012, 19:45
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2012, 19:45
Advertentie

Manchester United heeft de komst van Shinji Kagawa vrijdag afgerond. De Engelse topclub meldde eerder deze maand al dat de middenvelder akkoord was gegaan met een contractvoorstel voor vier seizoenen. De Japans international heeft vrijdag een medische keuring ondergaan en is de tweede aanwinst voor komend seizoen, na Engels jeugdinternational Nick Powell van Crewe Alexandra.

/

"Ik ben heel erg blij dat hij voor Manchester United heeft gekozen", laat manager Sir Alex Ferguson weten. "Hij is een geweldige, jonge en kwaliteitsvolle middenvelder. Ik denk dat hij zich heel erg snel zal aanpassen aan het spel van Manchester United, hij is heel erg geschikt voor ons spel. We kijken uit naar zijn komst."

Ferguson werd de afgelopen twee jaar onder druk gezet om zijn middenveld te versterken. Anderson en Darren Fletcher zijn bijzonder blessuregevoelig, terwijl Ryan Giggs en Paul Scholes op leeftijd zijn. De 23-jarige Kagawa, die Borussia Dortmund naar verluidt vijftien miljoen euro oplevert, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik kijk uit naar deze uitdaging", benadrukt de Aziaat via de officiële kanalen. "De Premier League is de beste competitie in de wereld en Manchester United is een geweldige club. Dit is zo geweldig. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe collega's te ontmoeten en aan spelen toe te komen."

Bezig met laden …