voetbalzone

Manchester United veegt eerste bod op Harry Maguire resoluut van tafel

Bart DHanis28 jul 2023, 20:22
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:06
Advertentie

Manchester United heeft een bod van 20 miljoen pond, omgerekend zo’n 23 miljoen euro op Harry Maguire afgewezen. Het bod werd ingediend door West Ham United en is door de club van Erik ten Hag als ‘te laag’ bestempeld en naar de prullenbak verwezen, zo weet David Ornstein van The Athletic te melden vrijdagavond.

The Hammers verkochten eerder deze zomer Declan Rice voor 117 miljoen euro aan Arsenal, dus geld is er genoeg bij de Londense club. Manager David Moyes is gecharmeerd van de Engelse verdediger, maar het is onwaarschijnlijk dat de winnaar van de Conference League nog een bod zal uitbrengen. Maguire strijkt namelijk ook een exorbitant salaris op in Manchester, dus West Ham wil niet te veel uitgeven aan een transfersom.

Daarnaast meldt het Engelse medium dat Maguire graag bij United wil blijven en wil vechten voor zijn plek. Twee weken geleden pakte manager Erik ten Hag echter al zijn aanvoerdersband af en gaf deze vervolgens aan Bruno Fernandes. Verder lijkt de dertigjarige mandekker inmiddels ver gezakt in de pikorde. Lisandro Martínez en Raphaël Varane zijn de eerste keuze, waarna Victor Lindelöf en Luke Shaw ook nog de voorkeur boven Maguire genieten centraal achterin.

Dinsdag kreeg West Ham tevens slecht nieuws te verwerken. Toen zag de ambitieuze club een bod van 46 miljoen euro op Chelsea-middenvelder Connor Gallagher afgewezen worden. Ook wordt de ploeg in verband gebracht met Scott McTominay (Manchester United), James Ward-Prowse (Southampton), Denis Zakaria (Juventus), Edson Álvarez en Nederlander Perr Schuurs (Torino).

Bezig met laden …