voetbalzone

Manchester United verhuurt doelman aan Aston Villa en haalt huurling terug

Yanick Vos05 jan 2017, 12:40
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2017, 12:40
Advertentie
/

Sam Johnstone maakt het seizoen af bij Aston Villa. De 23-jarige keeper wordt door Manchester United uitgeleend aan de club uit Birmingham. Tegenover het tijdelijke vertrek van de derde doelman, staat de terugkeer van Joel Castro Pereira. Hij speelde dit seizoen op huurbasis voor het Portugese Belenenses.

Johnstone werd eerder uitgeleend aan Scunthorpe United, Walsall, Yeovil Town, Doncaster Rovers en Preston North End. “Ik ben erg blij dat ik naar Aston Villa ga, een gigantische club”, zegt de Engelse sluitpost op de clubwebsite van Manchester United. “Het was een kans die ik graag wilde grijpen, een die ik niet kon laten liggen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met Steve Bruce, ik heb veel goede dingen over hem gehoord.”

Mourinho maakt Pereira de derde keeper achter eerste keus David De Gea en diens concurrent Sergio Romero. “Ik wil iedereen bij Belenenses bedanken, van de voorzitter tot aan de trainer en alle ploeggenoten", aldus Pereira. "Ik waardeer de kans die mij is gegeven. Het was een geweldige ervaring om te spelen voor een traditionele club uit de Portugese competitie.”

Bezig met laden …