Manchester United vliegt door rake kopbal van Bony uit FA Cup

Thijs Post05 jan 2014, 18:21
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2014, 18:21

Manchester United ligt uit de FA Cup. De ploeg van manager David Moyes had tegen Swansea City voldoende balbezit, maar zoals wel vaker dit seizoen had de ploeg niet genoeg creativiteit in huis om openingen te creëren. Dat kwam mogelijk ook door de afwezigheid van Robin van Persie en Wayne Rooney. Vijf minuten voor tijd kopte Wilfried Bony met zijn dertiende doelpunt van het seizoen (in alle competities) zijn ploeg naar de volgende ronde: 1-2.

/

Old Trafford is dit seizoen zeker geen onneembare vesting: West Bromwich Albion, Everton, Newcastle United en Tottenham Hotspur wisten in competitieverband al te winnen in Manchester. Swansea City reisde voor de FA Cup dan ook onbevangen af naar het machtige stadion en dat betaalde zich na dertien minuten al uit. De manschappen van manager Michael Laudrup combineerden fantastisch door de verdediging van the Red Devils en de afronding mocht er ook zijn. Met een heerlijke lob verschalkte Wayne Routledge doelman Anders Lindegaard: 0-1.

Vijf minuten later tekende Javier Hernández, die het door de afwezigheid van Van Persie en Rooney mocht proberen in de spits, voor de gelijkmaker. De uitstekende assist kwam van basisspeler Alexander Büttner, die een bedrijvige indruk maakte. De Nederlander speelde op de linkerflank een prima wedstrijd en hij was zelfs nog dicht bij een doelpunt, maar zijn vrije trap kon Swansea-keeper Gerhard Tremmel niet verontrusten.

/

De bezoekers, die speelden met Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman, moesten in het slot van de eerste helft naar achteren, maar na de onderbreking maakte het team uit Wales een prima indruk. Met de beresterke en uitstekend spelende Bony in de punt van de aanval was het nou ook weer niet zo dat er veel kansen genoteerd konden worden, maar voldoende balbezit had het team wel degelijk.

Voor Manchester United ging het in de slotfase van kwaad tot erger. Eerst moest Rio Ferdinand geblesseerd van het veld en Fábio kwam binnen de lijnen als zijn vervanger. De Braziliaan maakte geen beste beurt, want een paar minuten na zijn komst ging hij met gestrekt been in op José Cañas. De verdediger mocht direct vertrekken. Een minuut voor tijd bezorgde Bony het mokkende publiek nog meer reden om te treuren: op uitstekende wijze kopte de ex-Vitessenaar de 1-2 tegen de touwen.