voetbalzone

'Manchester United was meedogenloos, we kregen geen minuut van ze'

Erik van Dam27 nov 2010, 18:26
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2010, 18:26
Advertentie

Sam Allardyce zat zaterdagmiddag met een hopeloos gezicht op de bank bij Blackburn Rovers. Vorig seizoen bleef de schade bij het bezoek aan Manchester United nog relatief mee (2-0), maar dit keer was er geen houden aan voor met name de ontketende Dimitar Berbatov. De Rovers kregen met 7-1 op de broek en Allardyce vond dat er weinig op die monsterscore viel af te dingen voor United. “Ze gaven ons nog geen minuut de tijd, we zijn weggespeeld”, concludeerde hij.

/

Het begin voor de gasten was al beroerd; na een dikke minuut keken ze al tegen een 1-0 achterstand aan. “Ik ben teleurgesteld in de manier waarop we ten onder zijn gegaan”, bekende Allardyce na afloop op de clubwebsite. “Dit is geen wedstrijd, die we makkelijk kunnen vergeten. Maar we moeten toch proberen dit resultaat achter ons te laten. De credits gaan naar United, ze waren meedogenloos en bleven maar druk zetten op ons en profiteerden van de gaten die ontstonden.”

“Aan het slot konden onze spelers daar niet meer mee omgaan, wat het grootste verlies sinds vorig seizoen tegen Chelsea tot gevolg had”, zag Allardyce. Op 25 oktober 2009 wonnen The Blues met 5-0. Eerder dat seizoen mocht Arsenal ook al een 6-2 zege bijschrijven. “We hadden een betrokken team nodig en ik constateer helaas dat we niet het verlangen hadden betrokken te zijn, vandaag. De omstandigheden, qua personele beschikbaarheid, zaten ook niet mee.”

Bezig met laden …