voetbalzone

Manchester United wil Frans international voor de neus van AC Milan wegkapen

Jonathan van Haaster06 aug 2024, 23:39
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:51
Advertentie

Manchester United denkt serieus aan de komst van Youssouf Fofana. De middenvelder van AS Monaco wordt al langere tijd gelinkt aan AC Milan, heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de Italiaanse grootmacht, maar een akkoord tussen de clubs is nog ver weg. Manchester United hoopt daar nu van te profiteren.

Fofana kende een uitstekend seizoen bij Monaco, wat hem een plek in de definitieve EK-selectie van Frankrijk opleverde. De 25-jarige centrale middenvelder uit Parijs heeft nog een contract tot medio 2025 in het Prinsendom en dus gingen er al geluiden dat hij verkocht zou worden.

Algemeen directeur Thiago Scuro van Monaco bevestigde dat de club zou meewerken aan een vertrek van Fofana, om zo nog wat aan de Fransman met Malinese roots te verdienen. Scuro meldde daarbij wel dat de club hem niet voor een appel en een ei zou laten gaan.

Op 10 juli, bijna een maand geleden al, maakte Fabrizio Romano bekend dat Milan een persoonlijk akkoord had bereikt met Fofana. De controlerende middenvelder had zijn zinnen gezet op een overstap naar de Serie A en die leek er ook te gaan komen, alleen een akkoord tussen Milan en Monaco ontbrak nog.

De onderhandelingen tussen de clubs verlopen tot op heden echter bijzonder stroef. Milan wilde eind juli nog niet verder gaan dan zeventien miljoen euro. Monaco kreeg ook een bod van 35 miljoen euro binnen van West Ham United, maar Fofana zag een transfer naar the Hammers niet zitten. Vergeleken met het bod van West Ham vindt Monaco dat wat Milan op tafel heeft gelegd veel te weinig.

West Ham schakelde door naar Guido Rodríguez, terwijl Milan vooralsnog niet meer dan twintig miljoen euro wil betalen. Calciomercato meldde onlangs nog dat Monaco geïrriteerd raakt van de handelswijze van Milan. De Italianen weten dat Fofana volgend jaar zomer uit zijn contract loopt en willen dan ook niet teveel betalen.

Mogelijk dat Manchester United van de stroeve onderhandelingen gaat profiteren. De club heeft – zo blijkt nu – weken geleden al contact gelegd met de zaakwaarnemers van Fofana om hen een sportief en financieel plaatje te schetsen voor hun cliënt. Vooralsnog hebben the Red Devils geen concrete aanbieding neergelegd bij Monaco of Fofana.

Het is onduidelijk hoe Fofana zelf tegenover een overstap naar Manchester United aankijkt. De club van manager Erik ten Hag aasde lange tijd op Paris Saint-Germain middenvelder Manuel Ugarte, maar vanwege de vraagprijs van naar verluidt zestig miljoen euro zijn de Engelsen afgehaakt. Manchester United wordt naast Fofana ook gelinkt aan Sander Berge (Burnley) en João Gomes (Wolverhampton Wanderers).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …