voetbalzone

‘Manchester United wilde transferrecord verbreken voor sterspeler Bayern’

Robin Bruggeman03 jun 2016, 15:51
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2016, 15:51
Advertentie

Manchester United gaf onder Louis van Gaal al een flink bedrag uit aan nieuwe aankopen en daar had nog wel wat bij kunnen komen. The Red Devils hebben namelijk, op voorspraak van de inmiddels ontslagen oefenmeester, een poging gedaan om Thomas Müller over te nemen van Bayern München en volgens voorzitter Karl-Heinz Rummenigge was daarbij het transferrecord, dat nu nog op naam staat van Real Madrid, aan flarden gegaan.

/

“We kregen vorig jaar een idioot voorstel van Manchester United, waar we niet eens één seconde over hebben nagedacht”, vertelt de bestuurder aan Frankfurter Allgemeine Zeitung. “We zouden een nieuw wereldrecord binnengehaald kunnen hebben, maar Müller komt hier uit de jeugd. Hij komt uit de buurt van München, is hier opgeleid en is de held van de fans.”

Rummenigge vertelt ook dat zijn club Kevin de Bruyne kreeg aangeboden voordat de Belg naar Manchester City vertrok: “We konden De Bruyne in 2015 vastleggen voor het seizoen erop. De transfersom en het salaris zouden boven de honderd miljoen euro uitkomen, dus het risico was te groot. We hebben nu met Mats Hummels een centrale verdediger binnengehaald, aangezien we aanvallend genoeg opties en kwaliteit hebben.”

Bezig met laden …