voetbalzone

Manchester United wint eindelijk in 2014 na drie nederlagen op rij

Erik van Dam11 jan 2014, 19:22
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2014, 19:22
Advertentie

Manchester United heeft zaterdag de eerste overwinning van het nieuwe jaar in de wacht gesleept. Het team van David Moyes verloor op Nieuwjaarsdag van Tottenham Hotspur, werd vervolgens door Swansea City uit de FA Cup gegooid en ging ook ten onder bij Sunderland. Nu werd wél afgerekend met Swansea City, dat Old Trafford met een 2-0 nederlaag verliet door doelpunten van Antonio Valencia en Danny Welbeck in de tweede helft.

/

Het lukte tot nu toe nog geen Premier League-club om Manchester United in een week tijd twee keer te verslaan, maar Swansea City ging er vol voor. De Welshmen verborgen zich niet, maar troffen nu een stukken gretiger United dan in de bekerwedstrijd van vorige week zondag. In de elfde minuut mikte Adnan Januzaj een vrije schop nét te hoog: de jonge ster trof het aluminium boven Gerhard Tremmel en had het geluk niet aan zijn zijde. Swansea stelde er een puntertje in David de Gea’s handen tegenover.

The Red Devils waren voor rust bovenliggend. Een actie van Patrice Evra en Valencia werd niet afgemaakt door Darren Fletcher, wiens schot over zeilde. Danny Welbeck maakte een minuut later een kans eveneens niet af: zijn poging ging net naast. Swansea bleef rustig opbouwen en zoeken en stichtte nog wat gevaar via Jonjo Shelvey, maar zonder het gewenste resultaat. United schoot in de tweede helft wél goed uit de startblokken en kwam vlot aan de leiding dankzij Valencia.

/

De vleugelspeler benutte de rebound, nadat Tremmel een kopbal van Shinji Kagawa nog keerde. Een kwartier later volgde ook de 2-0 en zat United in een zetel. Januzaj bemachtigde bal rond de middenlijn en combineerde met Kagawa. Daarna kwam de voorzet vanaf de linkerflank en de afvallende bal kwam voor de voeten van Patrice Evra. Zijn schot werd door Welbeck het doel in gewerkt en bracht opluchting op het gezicht van Moyes. Er kwamen zelfs kansen op meer doelpunten voor United.

Zo stond Chris Smalling volledig vrij om het bij de tweede paal af te maken, maar schoot hij toch nog over het doel van Swansea uit een prima voorzet van Kagawa. Echt tevreden kon trainer Moyes, die Alexander Büttner de laatste tien minuten nog liet meespelen, dus niet helemaal zijn. United kan nu wel even op adem komen, want pas over acht dagen hoeft de regerend kampioen weer aan de bak. Dan wacht een bezoek aan Stamford Bridge, waar vorig seizoen nog met 2-3 gewonnen werd.

Bezig met laden …