voetbalzone

Mancini boos op clubleiding: 'Ik weet niet wat ik nu moet zeggen'

Erik van Dam11 aug 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2012, 00:20
Advertentie

Roberto Mancini is bepaald niet blij met de inactiviteit van Manchester City op de transfermarkt. Sinds de Italiaan in december 2009 aan het roer kwam bij de club, mocht hij onnoemelijk veel geld uitgeven voor vers bloed. De geldkraan van de clubleiding is nog lang niet opgedroogd, maar men wil nu wel dat er eerst overbodige spelers weggaan, voor Mancini weer mag kopen. En dat zint de trainer allerminst.

/

Mancini beschikt in zijn A-selectie momenteel over 34 spelers en heeft daarnaast nog de nodige krachten in de jeugd rondlopen. Hij wilde deze zomer Eden Hazard aantrekken, maar die werd door Chelsea gehaald. Robin van Persies komst acht de coach niet meer realistisch en Daniele De Rossi en Daniel Agger mag hij ook niet halen, zolang er niet eerst duurbetaalde spelers vertrekken uit de Eastlands. Dat lukt echter nog niet, tot frustratie van Mancini.

Brian Marwood is bij City verantwoordelijk voor de onderhandelingen qua aan- en verkopen. Hij slaagde er niet in spelers als Emmanuel Adebayor, Adam Johnson, Roque Santa Cruz, John Guidetti, Aleksandar Kolarov en vele anderen te verkopen aan clubs die die spelers willen hebben. Mancini irriteert zich echter vooral aan het feit dat het zijn club niet gelukt is Van Persie voor zo'n 25 miljoen euro over te nemen van Arsenal.

/

“Ik denk dat Manchester United komend seizoen favoriet is. Wij zijn denk ik tweede, of derde, of vierde. Van Persie is straks een Arsenal- of United-speler. Ik denk niet dat wij nog kans op hem maken. Hoe dat komt? Weet ik niet, vraag het Brian.” Aangaande Hazard is Mancini dezelfde mening toegedaan. “Dat is een topspeler van 21, die de komende tien jaar enorm goed zal zijn. Chelsea heeft hem alleen een maand geleden gehaald, dus daar kunnen we niks meer mee. Hoe dat komt? Daarvoor moet je bij Brian zijn. Ik weet niet wat ik nu moet zeggen.”

Tijdens een persconferentie waarbij The Guardian aanwezig was, legde Mancini uit waarom de inactiviteit hem zo stoort. “Ik vind dat je nieuwe spelers niet tien dagen voor de transferdeadline moet halen, maar twee maanden ervoor. De competitie liep op 13 mei ten einde en wij hebben een goed team, maar dit team bouwden we twee jaar terug. We moeten ons nog steeds verbeteren”, aldus de coach, die deze zomer vijf jaar bijtekende.

Bezig met laden …