voetbalzone

Mancini des duivels: ‘Hij is een racist en een homofoob!’

Erik van Dam19 jan 2016, 22:23
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 22:23
Advertentie

Internazionale schakelde dinsdagavond Napoli uit in de kwartfinale van de Coppa Italia. Door late doelpunten van Stevan Jovetic en Adem Ljajic wonnen i Nerazzurri met 0-2 in Stadio San Paolo, maar Roberto Mancini sprak na afloop niet meteen over de teamprestatie. Wel uitte hij zijn woede en walging over het gedrag van collega-trainer Maurizio Sarri.

voetbalzone

In de slotfase van de wedstrijd kregen Mancini en Sarri het met elkaar aan de stok en werd Mancini weggezonden naar de tribune. Naderhand interviewde RAI de coach van Inter en in dat gesprek ging hij los richting Sarri. “Hij is een racist en mannen zoals hij zou je uit de voetballerij moeten smijten. Ik stond op om de vierde official te vragen waarom er vijf minuten bij kwamen.”

“Vervolgens stond Sarri op en noemde hij mij een flikker. Ik zou met trots homo zijn als je hem een man zou durven noemen. Het interesseert me helemaal niet om over deze wedstrijd te praten. Een man van zestig die zich zó gedraagt, dat is gewoon schandelijk! Je kunt erover discussiëren, maar het is schandelijk. Ik zocht hem later op in de kleedkamer en daar maakte hij excuses, maar ik wil dat hij zich schaamt. In Engeland zouden ze zo iemand niet eens langs de lijn laten staan”, foeterde Mancini.

Sarri werd ook gevraagd om een reactie te geven en dat deed hij, maar de coach van Napoli wilde niet bekennen dat Mancini de waarheid sprak voor de camera. “Ik kan het me niet woordelijk herinneren. Wat er op het veld is gezegd, moet op het veld blijven”, haastte de Napoli-trainer zich te zeggen.

Bezig met laden …