voetbalzone

Mancini: ‘Dit wil niet zeggen dat we geen kampioen kunnen worden’

Thijs Post07 aug 2011, 19:34
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2011, 19:34
Advertentie
/

Manchester United leek zondag af te stevenen op een kansloze nederlaag tegen stadsgenoot Manchester City, maar door een uitstekende tweede helft veranderde alles. Door een doelpunt van Chris Smalling en twee van Nani eindigde het duel om de Community Shield in een 3-2 overwinning. “Ik hoop dat dit een voorbode is voor het seizoen”, zegt een blije Ferguson na afloop tegen Sky Sports.

De manager wilde aanwinst David de Gea niet de schuld geven van het doelpunt van Edin Dzeko. “Het schot zwabberde en de keeper moet snel reageren. Het is moeilijk te zeggen of het een fout was van David”, zei Ferguson. “Er was maar één team die wilde winnen en we hebben van start tot finish gedomineerd”, vond Wayne Rooney, steraanvaller van Manchester United. “Zij maakten twee doelpunten uit het niets, maar wij hadden genoeg over om de wedstrijd alsnog te winnen.”

/

Voor verliezend trainer Roberto Mancini waren de druiven zuur. “Ik ben teleurgesteld, omdat we tijdens de rust nog 2-0 voorstonden”, geeft de coach aan via de officiële kanalen van de club. “Na rust drukte United ons terug en verloren we de controle. Dat mag niet gebeuren. Manchester United heeft een betere ploeg, maar dat wil niet zeggen dat we de titel niet kunnen winnen. We moeten verbeteren, ons team completeren en de juiste vorm vinden.”

Aanwinst Sergio Agüero kwam niet van de bank. “Hij is nog niet klaar om te spelen”, verklaart Mancini. “Hij had misschien tien minuutjes mee kunnen doen, maar we hadden lange spelers nodig gezien alle hoge ballen. Sergio moet meer trainen. Hij heeft geen heel voorseizoen nodig zoals sommige anderen, maar moet nog wel zijn vorm vinden.”

Bezig met laden …